'Dan is het kwaliteit als je het niet met pech kan af doen'

'Dan is het kwaliteit als je het niet met pech kan af doen'

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord had ook in de wedstrijd tegen Vitesse weer ontzettend veel kansen nodig om tot scoren te komen. De Rotterdammers deden zichzelf, vooral in de eerste helft, te kort en daardoor bleven de Arnhemmers lange tijd in de wedstrijd. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de wedstrijd en heeft hij een duidelijke mening over het missen van de kansen en de kans om op die manier van PSV te winnen. 

Arne Slot was na afloop al duidelijk. Feyenoord speelde een goede eerste helft, maar uiteindelijk is er een structureel probleem met het maken van kansen. "Daar heeft ie ook gelijk in. De eerste helft was ook best wel goed. Alleen Feyenoord moet de eerste helft een keer afsluiten met het gevoel bij de tegenstander dit was het vandaag, we spelen volgend jaar wel weer tegen Feyenoord als we niet degraderen", aldus Gouka die ook ziet dat Feyenoord echt wel aardig voetbalt in de eerste helft. "Feyenoord domineert en creëert kansen, maar het is maar 1-0 met rust. Het is ook maar Vitesse, het is niet dat je jezelf in de rust op de borst mag kloppen en zeggen fenomenaal gedaan. Dan moet het verschil gewoon groter zijn."

Waarschuwing

Feyenoord zag dat Vitesse al een keer voor rust op de lat schoot en dat had een trigger moeten zijn volgens Gouka. "Dat is al een waarschuwing. Na rust zie je ook dat Feyenoord niet die tweede maakt. De marge is gewoon te klein dat je zeker bent van de winst", aldus de Feyenoord-watcher die denkt dat het tegen PSV daarom wel eens heel lastig kan worden. "Ze missen zoveel opgelegde kansen dat je je kunt afvragen of ze dat te boven komen als ze tegen psv spelen. Als je ze dan niet maakt kun je die wedstrijd niet winnen."

Kwaliteit of pech

Slot zei na afloop van de wedstrijd al dat het een structureel probleem is, is het dan niet een gebrek aan kwaliteit stelt podcastmaker Etienne Verhoeff. "Dan is het kwaliteit als je het niet met pech kan af doen. Als je Feyenoord ontleedt dan zie je dat het leeuwendeel van de doelpunten van Gimenez komt. Er rust veel druk op zijn schouders. De buitenspeler zijn ook niet de grote doelpuntenmakers. Vanaf het middenveld is het met Stengs redelijk, maar Timber heeft een paar goals maar mist ook grote kansen en Wieffer, al speelt hij het meest naar achteren, is ook geen grote doelpuntenmaker. Eigenlijk komt alles neer op Gimenez", aldus Gouka die daar het probleem in ziet.

Grote winnaar

Toch lijkt Feyenoord wel de grote winnaar van het weekend. Waar vorige week nog werd gerept over een spannende strijdt om de tweede plaats, lijkt Feyenoord het in de komende twee weken zichzelf makkelijker te kunnen maken. "Als je komende wedstrijd tegen FC Twente en tegen AZ wint, dan sta je 8 punten voor op FC Twente en 11 voor op AZ en dan is het wel gespeeld", aldus Gouka die ook voorspelt dat Ajax nog wel eens derde kan worden. "Bij Ajax hopen ze waarschijnlijk dat Feyenoord die wedstrijden wint, zodat ze zicht krijgen op de derde plaats."

Lees ook