Slot: 'Zo voelt het na afloop van deze week dus niet dat we na vandaag de winnaar zijn'

5 reacties 5
Bron: ESPN

Arne Slot en zijn mannen hebben als enige van de top vier gewonnen dit weekend. Toch wil de hoofdtrainer na het verlies tegen N.E.C. niet spreken over een mooie week. Wel is hij te spreken over de 1-2 overwinning op Vitesse. Lutsharel Geertruida en Ondřej Lingr scoorden voor Feyenoord.

Slot vertelt over de wedstrijd zoals hij wel vaker dit seizoen doet. Hij haalt zelf ook het begrip 'déjà vu' aan over zowel het interview als de wedstrijd. Slot zag een uitstekend Feyenoord in het eerste deel. 'Wat een mooi voetbal de eerste helft, wat een aanvallen', zegt Slot in gesprek met ESPN. Hij vervolgt: 'Het enige wat dan ontbreekt is de ballen na elkaar erin te schieten.'

In de tweede helft speelde Vitesse een stuk meer naar voren, waardoor de ruimtes voor Feyenoord groter werden voorin. Daar werd onvoldoende mee omgegaan volgens Slot. 'Dan hoop je dat je een speler hebt die vanuit die één tegen één kan ontsnappen, weg is en een bal binnen schiet.' De hoofdtrainer zag dat zijn spelers wel een aantal keer weg waren, maar het nog verzuimden om de bal binnen te schieten.

Veel kansen Feyenoord

Feyenoord had opnieuw veel kansen. Een stuk meer dan Vitesse ook. 'Wij doen onszelf zo verschrikkelijk veel te kort.' In het laatste halfuur stonden de Rotterdammers vaak op hun eigen helft. Toch is Slot blij met die periode van de wedstrijd. 'Want wij hebben op een lelijke manier de zege over de streep getrokken en dat is ons dit seizoen niet altijd gelukt.'

Koploper PSV liep zondag in Utrecht voor het eerst dit seizoen puntenverlies op. Het werd 1-1. FC Twente verloor in Nijmegen van N.E.C. en AZ speelde dankzij een doelpunt in de blessuretijd met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle. Dat betekent puntenverlies voor al Feyenoords concurrenten. Toch zit het gelijkspel tegen N.E.C. in De Kuip nog diep voor Slot. Hij is het er niet mee eens dat hij het stempel 'winnaar van de week' genoemd wordt. 'Zo voelt het na afloop van deze week dus niet dat we na vandaag de winnaar zijn', aldus Slot.