Timber: 'De trainer zorgt daarvoor, maar ook de spelers'

2 reacties 2
Bron: ESPN

Quinten Timber speelde de volledige 104 minuten van Vitesse - Feyenoord en zag zichzelf en zijn teamgenoten met 1-2 winnen. Het ging niet makkelijk, erkent hij zelf in gesprek met ESPN.

'Het was een pittige wedstrijd, vooral in de tweede helft, maar het was een belangrijke overwinning en we zijn er blij mee', zegt Timber. De tweede helft is benoemd, maar over de eerste was hij, net zoals Justin Bijlow en Arne Slot, te spreken. 'We spelen een goede eerste helft, uiteindelijk vergeet je om meer dan één doelpunt te scoren en dan weet je dat zij op een gegeven moment ook komen. Dat zag je in de tweede helft en volgens mij ook op het einde van de eerste helft. Dan weet je dat het een hele andere wedstrijd wordt.'

Het veld hielp ook niet mee volgens Timber. 'Ik heb dit seizoen nog niet op zo’n slecht veld gespeeld.' Het hoort er volgens hem bij en je kan niks anders doen dan het accepteren. In de eerste helft speelden ze er notabene ook op en toen lukte het om het spel te maken. Na de 1-2 van Ondřej Lingr kwamen supporters van Vitesse het veld op, waardoor iedereen naar binnen ging. Het leverde een onderbreking op van vijftien minuten. 'Dan moet je gewoon ervoor zorgen als team om scherp te blijven en goed te staan. De trainer zorgt daarvoor, maar ook de spelers. Uiteindelijk hebben we dat goed gedaan, want we hebben gewonnen vandaag', aldus Timber.