Bijlow: 'Misschien een keer de nul houden, dat is ook wel lekker'

13 reacties 13
Bron: ESPN

Feyenoord heeft zondagmiddag mede dankzij een goed keepende Justin Bijlow met 1-2 gewonnen van Vitesse. Een week geleden kreeg de doelman nog kritiek, deze keer liet hij zijn kwaliteiten weer zien. In gesprek met ESPN vertelt hij over de wedstrijd.

Vlak voor rust moest Bijlow voor het eerst echt optreden. Een voorzet van Vitesse werd van dichtbij op het Feyenoord-doel gekaatst via het been van Dávid Hancko. Bijlow wist goed te redden en voorkwam daarmee de gelijkmaker. 'Het is een reflex, daar denk je niet bij na en dan reageer je gewoon', klinkt Bijlow nuchter over de redding. Waar hij tegen N.E.C. een week eerder nog in de fout ging, was hij tegen Vitesse dus belangrijk. 'Vorige week was geen goede wedstrijd van mij en dan is het lekker dat ik de eerstvolgende wedstrijd het team een beetje kan helpen en de overwinning binnen weet te halen.'

Kritiek

In de afgelopen week hadden velen kritiek op de Oranje-international. Ook daar blijft hij rustig onder. Hij vertelt dat er is geanalyseerd met de staf en dat hij vervolgens gewoon dezelfde dingen blijft doen zoals keihard trainen. 'Dan gewoon weer opbouwen naar deze wedstrijd.' In de tweede helft scoorde Vitesse dan toch de 1-1, waardoor de Rotterdammers opnieuw niet de nul hielden. 'Je probeert gewoon te helpen waar nodig is en dat is vandaag gelukt. Deze lijn moeten we dan vasthouden. Misschien een keer de nul houden, dat is ook wel lekker', aldus een lachende Bijlow.