Drie spelers blinken uit na kritische woorden van afgelopen weken

Drie spelers blinken uit na kritische woorden van afgelopen weken

4 reacties 4
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren in de eerste 70 minuten een prima wedstrijd tegen Vitesse. Daarna werd het allemaal wat minder en redde Justin Bijlow in de slotfase de punten voor zijn ploeg. In het elftal van de week van de Telegraaf die meetelt voor de verkiezing van de goudenschoen zijn drie Feyenoorders opgenomen deze week. 

Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner zijn door Ferdy Vierklau in het elftal gezet. Voor Bijlow is dat een mooie opsteker nadat hij afgelopen week wat kritiek ontving in de podcast Scorebordjournalistiek van VI.nl. Bijlow was tegen Vitesse de gevierde man met enkele belangrijke reddingen en daarmee de punten binnenboord hield. Vierklau zet hem daarom in zijn elftal van de week. "Daarnbij is hij ook rustig aan de bal en denk ik dat hij ook veel rust aan zijn verdediging geeft." 

Ook voor Geertruida was het lekker nadat enkele keren wat minder goed in het spel zat. Zeker zijn soms overmatige manier door een 'Zidaantje' te doen op het veld kwam de rechtsback wel eens op kritiek te staan. Vierklau zag gisteren vooral een stabiele verdediger die veel met het aanvalsspel bezig is. Naast zijn aanvallende intenties is hij verdedigend ook goed. "Hij is stabiel, haalt geen gekkigheid uit, speelt de bal altijd naar de goede kleur en schakelt zijn man uit", aldus Vierklau.

Ook Trauner kreeg de laatste tijd wel eens wat kritiek, vooral over zijn fysieke gesteldheid. Toch is de verdediger volgen Vierklau erg belangrijk voor Feyenoord. Ondanks dat hij bij de goal er wel makkelijk uitgelopen werd, is hij vooral een rots in de branding vindt de voormalig verdediger. Toch wordt de goal wel benadrukt. "Bij die tegengoal zag hij er misschien niet helemaal lekker uit toen hij op snelheid werd geklopt", aldus Vierklau die weet dat Trauner geen beweegwonder is.

Lees ook