Gouka: 'Dat gaat echt nog wel meer leven als dat het nu doet'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl

Feyenoord verspeelde zondag in de eigen Kuip twee belangrijke punten. De Rotterdammers speelden tegen NEC Nijmegen de eerste officiële wedstrijd van de tweede seizoenshelft maar verder dan een 2-2 gelijkspel kwam Feyenoord niet.

Door het gelijkspel van de Rotterdammers is de strijd om plek twee weer helemaal open. 'Qua punten is het nog maar twee', zegt Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad, doelend op FC Twente. 'Ze spelen binnenkort tegen elkaar. Als het maar twee punten is is die strijd natuurlijk open. Het is natuurlijk echt een hele belangrijke plek. Dat het dichter bij elkaar komt, gaat plek twee ook natuurlijk leven.'

Feyenoord speelt binnenkort ook nog tegen AZ, dat op plek vier staat. Gouka weet dat als Feyenoord daar ook punten gaat verspelen, dat het echt een strijd gaat worden wie er tweede wordt. 'Die plek twee is enorm belangrijk. Dat gaat echt nog wel meer leven als dat het nu doet.'

In De Kuip waren de Rotterdammers gisteren in de eerste helft eigenlijk heer en meester, maar vlak voor rust scoorde NEC Nijmegen toch de 2-1, waardoor het weer spannend werd. Vlak na rust scoorde de ploeg uit Nijmegen zelfs de 2-2. 'Dan krijg je weer een andere wedstrijd. Dan is die intensiteit anders in de zin van, je moet ze weer onder druk gaan zetten omdat je nog een doelpunt nodig hebt. En in eerste instantie was het zo, je zet ze onder druk om ze een beetje van de goal te houden want je staat toch al genoeg voor. Het laatste half uur van Feyenoord was heel slecht. Ik heb niet het idee dat dat iets is met het niet meer op kunnen brengen of zo. Of het conditioneel niet meer op kunnen brengen.' Gouka zag dat NEC Nijmegen na de 2-2 vooral het resultaat wilde vasthouden.