Slot: 'Dit is ons vaak gelukt, maar niet altijd'

Slot: 'Dit is ons vaak gelukt, maar niet altijd'

5 reacties 5
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord is inmiddels al begonnen aan de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers reisden gisteren al af naar Marbella waar het een trainingskamp heeft.

Arne Slot weet wat er beter moet bij zijn team in dit nieuwe jaar. De trainer van Feyenoord ziet dat het sentiment nu anders is dan vorig jaar, terwijl de Rotterdammers wel één punt meer hebben dan vorig seizoen in de winterstop. Slot benoemt het feit dat er vorig jaar euforie was na het plaatsten voor de achtste finale van de Europa League. In de winterstop stonden de Rotterdammers ook nog eens bovenaan in de Eredivisie. Nu staat het op tien punten achterstand op koploper PSV, en wist het niet door te komen in de Champions League, waardoor nu een tussenronde in de Europa League gespeeld moet worden.

Slot wil dat het niveau fysiek omhoog moet, wat een belangrijk onderdeel zal gaan zijn op het trainingskamp. 'Wij willen elke wedstrijd onze tegenstander fysiek domineren, aan de bal en zonder bal, dus moeten we als team dan ook substantieel meer leveren dan wat de tegenstander brengt', zegt Slot tegen Voetbal International. 'Dit is ons vaak gelukt, maar niet altijd.'

De trainer van Feyenoord weet dat er naast het fysiek niveau nog meer verbeterd moet worden. Zo moet het spel zonder bal verbeterd worden aangezien Slot zag dat Feyenoord in de tweede helft van de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht de tegenstander vaak aan de bal zag. 'We zullen dus nóg agressiever ons spel zonder bal moeten uitvoeren.' Slot geeft verder nog aan dat de balans in standaardsituaties in topwedstrijden niet goed genoeg is waardoor ook het trainen van standaardsituaties op de planning zal staan tijdens het trainingskamp in Marbella.

Lees meer over
Lees ook