Krabbendam: 'Omdat ik nog nooit heb meegemaakt dat een stadion zo stil reageerde op een doelpunt'

Krabbendam: 'Omdat ik nog nooit heb meegemaakt dat een stadion zo stil reageerde op een doelpunt'

11 reacties 11
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Martijn Krabbendam kijkt in in gesprek met Voetbal International terug op het afgelopen jaar van Feyenoord. In dit gesprek wordt onder andere besproken wie hij de speler van het jaar, talent van het jaar en wie het meest gaat opleveren voor Feyenoord bij een transfer. 

Het mooiste moment van het jaar was voor Krabbendam toch wel het winnende doelpunt van Geertruida tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena. ‘Omdat ik nog nooit heb meegemaakt dat een stadion zo stil reageerde op een doelpunt’, zegt Krabbendam. Met dit doelpunt zorgde Geertruida ervoor dat Feyenoord voor het eerst in 18 jaar weer eens wist te winnen in Amsterdam.

De titel voor speler van het jaar gaat voor Krabbendam naar Santiago Giménez. ‘Als je meer dan 30 goals scoort in een jaar, dat heeft alleen maar Kezman gedaan, Kuyt gedaan, en Suarez, en nu hij ook dus dat is een formidabele prestatie.’ Ook benadrukt hij de goede ontwikkeling van Mats Wieffer. Zowel in de Eredivisie als in Europees perspectief staat Wieffer in zo’n beetje alle klassementen in de top, mede daarom is dit reden voor Krabbendam om hem ook zeker mee te nemen in zijn shortlist voor speler van het jaar.

Wie de beste aankoop is van 2023 moet voor Krabbendam nog blijken. Feyenoord versterkte zich afgelopen zomer met onder andere Luka Ivanušec, Bart Nieuwkoop en Ramiz Zerrouki, echter heeft nog geen enkele speler volgens Krabbendam echt zijn stempel kunnen drukken. ‘Feyenoord koopt spelers van acht miljoen max dat zijn spelers die blijkbaar goed zijn, maar die nog niet goed genoeg zijn om meteen bij Feyenoord hun stempel te kunnen drukken.’ Aldus Krabbendam.

We hebben dit jaar meerdere jeugdspelers mogen zien schitteren in het shirt van ons vlaggenschip, Leo Sauer, Gjivai Zechiël, Antoni Milambo allemaal spelers van eigen bodem die hebben laten zien een grote toekomst tegemoet te gaan. Maar het grootste talent van 2023 is toch wel Quilindschy Hartman. ‘Je kan je bijna geen Feyenoord meer voorstellen zonder Hartman op de positie van linksback’, aldus Krabbendam. Hartman is dit jaar volledig doorgebroken en inmiddels ook international van Oranje geworden.

De speler die het meeste geld op gaat leveren bij een eventuele transfer is volgens Krabbendam Santiago Giménez. De spits van Feyenoord en tevens Mexicaans international is dit Eredivisie seizoen al goed voor 18 doelpunten en 4 assists in 16 competitiewedstrijden, en is samen met Pavlidis topscorer van de Eredivisie. Volgens Transfermarkt hangt er zelfs een waarde van 50 miljoen op zijn nek.

Lees ook