HUURLINGEN | Jansen en teamgenoten blameren zich tegen amateurploeg

Bron: FR-Fans.nl

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant. Deze week was het voor veel landen weer tijd voor de nationale bekercompetities.

FC Dordrecht – SC Cambuur 0-3
Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh ’t Zand
Voor FC Dordrecht was het een bekerwedstrijd om snel te vergeten. De Dordrechtenaren kregen met 0-3 klop van de gasten uit Leeuwarden. Balk, Uldrikis en Van Kaam zorgden ervoor dat de euforie in Dordrecht weg was. Opvallend is dat FC Dordrecht meer schoten, schoten op doel en balbezit heeft gehad maar niet wist te winnen. Osundina begon samen met ’t Zand en Sebaoui in de basis. De Amerikaan had de meeste nauwkeurige passes van alle spelers die 45 minuten of langer hebben gespeeld. ’t Zand speelde 90 minuten en voerde de meeste dribbels uit. Wel ontving de middenvelder nog een gele kaart. Sebaoui wist drie kansen te creëeren en had vijf schoten maar het mocht niet baten. Tsoungui zat niet in de wedstrijdselectie vanwege een schorsing die hij opgelopen had tijdens de wedstrijd tegen Telstar.

SV Spakenburg – Excelsior 2-3 (n.v.)
Mimeirhel Benita
Excelsior begon niet goed en kwam in de 24e minuut met 1-0 achter, nadat El Azzouzi SV Spakenburg binnenschoot. Lamprou maakte in de 36e minuut gelijk. Heel Spakenburg sprong op in de 64e minuut toen ze opnieuw op voorsprong kwamen. Lang duurde die euforie niet, want Excelsior maakte in de 75e minuut gelijk. Een verlenging tegen amateurs was nodig om uiteindelijk in de 99e minuut de 2-3 te maken. Benita speelde 90 minuten en mocht spelen op de linksbackpositie. Hij verdedigde acht keer de bal uit en won hem drie keer terug. Hij won zes van zijn 13 duels.

Vitesse – sc Heerenveen 1-0
Patrik Wålemark en Ramon Hendriks
In een gelijk opgaande wedstrijd leek het er lang op dat er een verlenging zou komen. Echter wist Vitesse, dat al wekenlang in de competitie loopt aan te modderen, sc Heerenveen een flinke tik uit de delen door in de 86e minuut de openingstreffer te maken. Heerenveen kwam dit niet meer te boven en zo gaat de club van Hendriks door naar de achtste finales. Hendriks begon als centrale verdediger in een driemans-verdediging. Hij deed dit naar behoren. Hij had een passnauwkeurigheid van 73%, verdedigde zeven keer de bal uit en won zes keer de bal terug. Hij won al zijn grond duels (3). Wålemark kwam pas in de 74e minuut in het veld voor sc Heerenveen. Hij kon helaas geen aanval afmaken of creëeren.

KV Quick Boys – De Graafschap 2-0
Thijs Jansen
Sem van Duijn was de man van de avond in Katwijk. De amateurploeg, uitkomend in de Tweede Divisie, stuntte tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Van Duijn scoorde beide treffers. Jansen, die in de basis begon, kon dit niet voorkomen maar voorkwam wel erger. Hij verrichte zelf vijf reddingen.