'Dit is eigenlijk al een tijdje het probleem'

3 reacties 3

Woensdagavond speelde Feyenoord de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Het was voor de Rotterdammers de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. Feyenoord wist uiteindelijk met 2-1 te winnen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen woensdag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst tegen FC Utrecht.

Mark zag dat Feyenoord goed aan de wedstrijd begon. 'Feyenoord speelde een prima eerste helft. Toch vind ik dat je jezelf niet genoeg beloont. Je speelt goed, komt tot aan het doel, maar vergeet te scoren. Dit is eigenlijk al een tijdje het probleem. Je hebt vaak het betere van het spel maar je vergeet jezelf te belonen met meer doelpunten.'

Feyenoord stond al na 26 minuten spelen op een 2-0 voorsprong. 'En dat was volledig terecht. Het doelpunt vlak voor rust van FC Utrecht kwam echt uit de lucht vallen. Toch weet je dat het dan nog een lastige tweede helft gaat worden omdat je de tegenstander in het zadel helpt. Eigenlijk had je al met 4-0 voor moeten staan, maar je gaat met 2-1 de rust in.'

Mark zag dat Feyenoord in de tweede helft niet meer het spel liet zien van de eerste helft. 'Dat was jammer, want daardoor werd het onnodig spannend. Je merkt gewoon dat de selectie toe is aan rust. Ik heb het idee dat de echte drive en energie er een beetje uit is na zoveel wedstrijden in korte tijd. Je ziet dat in mijn ogen ook bij Santiago Gimenez. Hij lijkt net iets minder scherp dan aan het begin van het seizoen.'

Feyenoord wist uiteindelijk met 2-1 te winnen. 'Gelukkig hielden we die voorsprong vast en staan we in de achtste finales', aldus Mark. 'Op naar een welverdiende winterstop.'