'Het houdt nog niet over bij de topaankopen dit seizoen'

'Het houdt nog niet over bij de topaankopen dit seizoen'

9 reacties 9
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de Eredivisie in 2023 afgesloten met een eclatante zege in Almelo. In 'Terugblikken met' bespreken onze redacteuren Joey en Raymond vandaag de overtuigende zege van Feyenoord op Heracles Almelo. 

Joey start de discussie met: "Heracles kwam er totaal niet aan te pas. Naar mijn weten hebben ze geen schot geleverd. Feyenoord was vanaf minuut één de bovenliggende partij en had niks te duchten. Ondanks dat we met 4-0 wonnen, hadden we de score eigenlijk naar 6, 7-0 moeten uitbouwen. Stengs was cruciaal met een schot vanaf randje 16 en een half teruggetrokken voorzet, resulterend in de eerste twee doelpunten."

Raymond vult aan: "Deze wedstrijd kwam op het ideale moment na de teleurstellingen tegen PSV en de Champions League. Dat Heracles de trainer had weggestuurd, maakte het dolende elftal tot het losse zand waar Feyenoord wel raad mee wist. Buiten de goals van Stengs had zijn aandeel en de score nog veel groter kunnen en moeten zijn. Zeker met die kans voor Ivanusec, die er buiten dat moment nu wel iets beter in lijkt te komen, maar het houdt nog niet over bij de topaankopen dit seizoen. En eindelijk zagen we weer eens een fatsoenlijke corner bij de 0-3." Joey vond dat de corner het breekpunt was voor Heracles: "Na de 0-3 van Geertruida, dankzij een doorkopbal van Hancko vanuit een corner genomen door Stengs, werd het een schiettent. Timber maakte met een goed schot de 4-0 en daarna waren er nog grote kansen om de score uit te bouwen, maar dat lukte niet."

Dat Timber wederom een doelpunt meepakt vindt Raymond toch wel opmerkelijk, gezien vorig seizoen. Hij geeft aan wel altijd vertrouwen in de middenvelder gehad te hebben, die dit seizoen volledig tot wasdom komt: "Timber, met name zijn productiviteit, is toch wel een openbaring dit seizoen." Over het verloop van dit seizoen heersen gemengde gevoelens: "Maar goed, met 0-4 de winterstop ingaan is lekker en dat we het beter doen dan vorig seizoen na evenveel wedstrijden ook. Toch is het gevoel heel anders, omdat er een club is die het nog beter doet, zowel nationaal als internationaal. Dat is wel even slikken. Toch hoop ik ergens nog op de onvermijdelijke ineenstorting die ploegen van Bosz vaak kennen, al zal dat waarschijnlijk ijdele hoop zijn. Ik ben wel echt blij dat Bijlow weer eens de nul heeft gehouden. Jammer dat Gimenez geen records heeft gebroken. Maar als dat de dingen zijn waar je je druk om moet maken als Feyenoorder, weet je dat het toch wel erg goed gaat met de club."

De zege tegen Heracles was een moment van herstel voor Feyenoord, ondanks het besef dat er een club is die het nog beter doet. Joey en Raymond benadrukken dat, hoewel er kansen gemist werden, Feyenoord sterk staat en met vertrouwen de winterstop ingaat.

Lees ook