Van Basten duidt missing link: 'Die hebben ze eigenlijk al twee jaar niet'

Van Basten duidt missing link: 'Die hebben ze eigenlijk al twee jaar niet'

14 reacties 14
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Tijdens het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport bespraken Ruud Gullit, Marco van Basten, Youri Mulder en presentator Wytse van der Goot onder andere de loting van Feyenoord tegen AS Roma.

Wytse van der Goot merkt op: "Daar zullen ze bij Feyenoord ook wel een keer niet goed van worden, omdat het steeds fout gaat." Gullit reageert juist met een aanmoediging voor de Rotterdammers: "Doe het dan nu een keertje goed. Ze hebben nu de kans om het goed te doen. Dit is een kans om te laten zien dat het wel kan en je hoeft hem niet mooi te winnen! Stop nu eens wat veren bij Mourinho in z'n reet, dat moet je doen. Niet zeggen dat je Pep(Guardiola) geweldig vindt." Van Basten reageerde laconiek op de bizarre loting: "Driemaal is scheepsrecht toch?"

Op de vraag van Van der Goot of Feyenoord verder is dan vorig jaar, was Gullit kritisch over de recente prestaties: "Ze hebben toch wel wat deukjes opgelopen." Toch is de Amsterdammer wel positief over het spel van Feyenoord. "Het feit dat ze de energie blijven volhouden. Dat vind ik wel een heel positief ding bij Feyenoord, maar nu zijn de verwachtingen ook hoger. Verleden jaar was alles geweldig en om dat te blijven doen is heel moeilijk. De tegenstander past zich beter aan je aan. Dat zal straks voor PSV ook zo zijn, als je kampioen wordt is het tweede jaar lastiger, dat hadden wij vroeger ook al."

Youri Mulder voegt daar aan toe: "Ik heb het gevoel hè, op de laatste weken na, dat ze beter voetbal hebben gespeeld dan vorig jaar. Maar dat ze minder punten hebben. Ook als je die wedstrijd zag in Madrid, toen speelden ze geweldig." Van Basten concludeerde: "Ik vind dat Feyenoord een goede ploeg heeft en goed speelt. Alleen die echte buitenspelers die in een wedstrijd het verschil kunnen maken, die hebben ze eigenlijk al twee jaar niet en dat is jammer. Die Ivanusec die was tot op zekere hoogte een goede buitenspeler, maar verder missen ze dat echt, vind ik. Spits is goed, middenveld is goed, verdediging is goed alleen dat net niet."

Lees ook