Kieft: 'De euforie uit de periode toen alles mee zat is verdwenen'

Kieft: 'De euforie uit de periode toen alles mee zat is verdwenen'

15 reacties 15
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kon afgelopen donderdag net voorkomen dat koploper PSV uit zou lopen naar een gat van dertien punten. Wim Kieft heeft de twee ploegen in zijn column in De Telegraaf met elkaar vergeleken en ziet waar de tekortkomingen van Feyenoord liggen ten opzichte van de koploper.

Kieft begint met het noemen van een veel hoger verwachtingspatroon na de succesvolle jaren die Feyenoord tot nu toe onder Arne Slot kende. 'De euforie uit de periode toen alles mee zat is verdwenen' zegt Kieft nadat het elftal een stuk minder lijkt te draaien dan in de voorgaande jaren. 'Ontluisterend om te zien' noemt de columnist de manier waarop sterkhouder Gernot Trauner kinderlijk eenvoudig werd uitgespeeld door 19-jarige Volendammer Zeefuik. 

Ook Santiago Giménez ziet Kieft dit seizoen geen geschiedenis schrijven. De Mexicaan heeft dit seizoen al achttien keer gescoord in de Eredivisie voor de Rotterdammers, maar Kieft denkt niet dat Giménez het topscorer-record op zijn naam zal zetten: 'Het record van Dillen wordt niet geëvenaard of verbroken.' Ook is concurrent Ayase Ueda 'geen voltreffer' volgens Kieft. Hij stelt dat Slot bij een mindere wedstrijd van Giménez niet de mogelijkheid heeft tot wisselen, omdat Ueda 'ze ook niet voor hem maakt.'

Lees ook