'Hij raakte geen pepernoot'

'Hij raakte geen pepernoot'

10 reacties 10
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Bij de AD Willem & Wessel podcast, te vinden op de website van het Algemeen Dagblad, wordt teruggeblikt op de verloren Champions League-wedstrijd van tegen Atletico Madrid. Daarnaast wordt er natuurlijk vooruit gekeken op de kraker van aankomende zondag tegen PSV. Dit alles natuurlijk met Willem van Hanegem en Wessel Penning.

Willem van Hanegem krijgt de vraag hoe hij met nederlagen omging in zijn tijd als speler. ‘Gauw naar huis. Geen t.v. aan, helemaal niks.’ Van Hanegem vindt het goed dat het chagrijn erin zitten bij iedereen: ‘Alleen winst dat telt.’ De Kromme weet wel wat er mis ging: ‘Ze begonnen heel goed, kunnen gewoon twee/ drie goals maken. Onze keeper redt ons nog tussendoor. Daarna zie je het naar beneden zakken.’ Waar anderen wel eens twijfelen aan Yankuba Minteh doet Van Hanegem dat niet: ‘Die rechtsbuiten, dat ventje, is gewoon een hele goede speler.’ Van Hanegem vindt dat Minteh te weinig geholpen is door zijn team en dat Atletico Madrid hem goed vastzette. Desondanks vindt De Kromme dat hij het meeste gevaar bracht.

‘Die was slecht’, zegt Van Hanegem over spits Santiago Gimenez. Van Hanegem vraagt zich af of het komt doordat hij (teveel complimenten) van Atletico-trainer Simeone heeft gekregen: ‘Die zat hem een matras veren in z’n dinges te douwen.’ Alles in deze week kwam samen vindt de oud-speler van Feyenoord omdat ook de bondscoach van Mexico zich liet horen. De bondscoach vond dat Gimenez naar een hoger niveau zou moeten, maar dat liet de spits dinsdag niet zien: ‘Hij raakte geen een pepernoot.’ Alleen Bijlow kon de goedkeuring van Van Hanegem wegdragen, ondanks dat het Feyenoord icoon vond dat de keeper bij de eerste goal stevig mis zat: ‘Als je gaat, ga je.’

Van Hanegem gaat niet mee met de populaire mening dat Ramiz Zerrouki in de basis had gemoeten om Griezmann af te stoppen: ‘Hij handelt drie klasse sneller en ziet het ook veel sneller. Dat is nog een minpunt bij veel spelers bij ons.’ Van Hanegem vond Feyenoord niet zo slecht als anderen zeggen: ‘Als je in het begin een goal maakt, kan je gewoon winnen. Je hebt jezelf de nek omgedraaid.

Zondag staat de topper tegen PSV op de planning. ‘Als PSV hier wint dan is het afgelopen’, aldus De Kromme. Hij vindt PSV dan ook favoriet, maar Van Hanegem grapt zelf al dat hij het altijd mis heeft. Feyenoord moet PSV meteen onder druk zetten, daar ligt de sleutel tot succes. ‘Het is ook wel leuk als je er niet één naar voren ziet rennen, dan moet je dat met de hele ploeg doen.’ Van Hanegem zou in de voorhoede zeker Minteh opstellen. Over Gimenez was Van Hanegem altijd zeker, maar hij zou Ayase Ueda ook weer meer willen zien spelen. Op links twijfelt Van Hangem: ‘Ik vind in ieder geval dat hij er een buitenspeler moet neerzetten.’ Van Hanegem legt uit dat hij in Ivanusec meer een middenvelder ziet, daarnaast vindt hij het niveau van de Kroaat op dit moment niet goed genoeg. De Kromme kiest daarom toch voor Paixao op links: ‘Normaal gesproken is hij de beste daar.’

Lees ook