Interlandperiode | Scorende Jahanbakhsh boekt met Iran zeer overtuigende overwinning tegen Qatar

2 reacties 2

Alireza Jahanbakhsh wist vandaag met Iran in een vrienschappelijk duel zeer overtuigend te winnen tegen Qatar: 0-4. De nummer zeven van Feyenoord wist na 73 minuten het net te vinden en zorgde daardoor voor de 0-2. Het duel met Qatar was zijn 74e namens het Iraanse nationale voetbalelftal, die hij bekroonde met zijn 15e interland doelpunt. In de 87e minuut werd de buitenspelers vervangen door Mehrdad Mohammadi.

Jahanbakhsh zag lang dat zijn ploeg tegen een brilstand van 0-0 aankeek in het duel, tot de 69e minuut in de wedstrijd. Hossein Kanani wist namelijk de 0-1 binnen te werken. Vier minuten later scoorde Alireza zelf en twee minuten later, in minuut 75, wist Sardar Azmoun voor de 0-3 te bezorgen. Kanani wist de stand zelfs naar 0-4 te brengen in minuut 79, wat betekent dat Iran binnen tien minuten de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Alireza Jahanbakhsh is geen onbetwiste basisspeler bij Feyenoord dit seizoen. Dit seizoen speelde de buitenspeler zeven keer voor Feyenoord en wist in het duel met Celtic FC in de UEFA Champions League zijn enige doelpunt tot dusver te maken.