De Kranten | Lof voor Feyenoord terwijl de punten in Madrid blijven

De Kranten | Lof voor Feyenoord terwijl de punten in Madrid blijven

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gister in Madrid, tegen Atlético Madrid. In deze spannende wedstrijd gaf Feyenoord twee keer een voorsprong weg en zo verloor de ploeg van trainer Arne Slot uiteindelijk zelfs met 3-2. Een greep uit de kranten waarbij de tendens is dat Feyenoord meer had moeten krijgen..

Journalist Mikos Gouka analyseert in het AD en ziet dat de spelers hevig teleurgesteld zijn in het resultaat terwijl er op proces veel is om positief over te zijn. Gouka ziet dat de tijden lijken te veranderen; waar men vroeger nog ‘tevreden’ was met een nipt verlies of een puntje, is het nu andere koek. Zoals David Hancko in een interview zei na de wedstrijd: ‘Toch goed gespeeld? Bedankt maar wij willen meer. Veel meer.’ Dit tekent het Feyenoord van nu. Ook trainer Slot doet zijn duit in het zakje: ‘Als je kans hebt op een resultaat moet je die pakken.’ Gouka ziet dat de zesjescultuur is verdwenen bij Feyenoord, Gouka heeft het over een collectieve mentaliteit kweken waarbij de ontwikkeling voorop staat. Gouka: ‘De borst mag inmiddels best wat meer vooruit.’ En hij besluit zijn artikel met: ‘Het ‘schoolreisjes-gevoel’ is er wel vanaf. Zeker na het nipte en onterechte verlies tegen de angstige finalist van 2014 en 2018 in het miljardenbal.’

Ook De Telegraaf ziet dat Feyenoord veel meer verdiend had. Journalist Valentijn Driessen ziet dat het enige verschil gisteravond ‘effectiviteit’ is. Driessen beschrijft een zeer gevoelige verliespartij: ‘De nederlaag was extra pijnlijk voor de Rotterdammers, omdat het huidige Atletico Madrid niet meer de structurele deelnemer is aan de kwartfinales van de Champions League zoals jaren geleden.’ Driessen ziet gisteravond als een gemiste kans, maar ziet ook dat Feyenoord door kan bouwen. ‘Als het de les in effectiviteit door Atletico Madrid ter harte neemt in het verdere verloop van deze groepsfase, dan moeten Slot & co ten koste van Celtic en Lazio Roma kunnen overwinteren.’ Valentijn Driessen benoemt dat Feyenoord vanaf nu weer kan beschikken over spits Santiago Gimenez, met wie de Rotterdams een aanspeelpunt en afmaker in huis hebben.

Lees ook