Wijffels: 'Aan de ene kant is dat tuurlijk prachtig, dat dat de nieuwe realiteit is'

Wijffels: 'Aan de ene kant is dat tuurlijk prachtig, dat dat de nieuwe realiteit is'

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid geeft stof tot napraten. In de AD Voetbal podcast wordt door presentator Etienne Verhoef met journalist Maarten Wijffels gesproken over wat de prestatie van Feyenoord in Madrid nu eigenlijk betekent.

Wijffels begint: ‘Wat ik eigenlijk het mooiste beeld vond: achtentachtigste minuut, Feyenoord valt aan, drukt en Hartman die staat bij de achterlijn van Atletico en gebaart naar het Feyenoord-publiek van ‘jongens, kom op’.’ Wijffels benadrukt hiermee dat Feyenoord in een uitwedstrijd in de Champions League ‘gewoon’ meekon met Atletico Madrid. Een kanttekening kan zijn dat er wat geblesseerden zijn en ‘Atleti’ niet meer zo goed is als een aantal jaar geleden, maar Wijffels noemt dat Feyenoord kan ‘domineren’ tegen de Spaanse ploeg.

‘Atletico uit, ik wil het wel eens zien, het kan ook 3-0 worden’, hiermee geeft Wijffels aan hoe vooraf door sommige mensen over de wedstrijd van de Rotterdammers gedacht werd. ‘Maar het verwachtingspatroon dat kantelt dan wel heel snel he’, zegt Wijffels over de positief-kritische houding die hij nu om zich heen hoort. Wijffels ziet dat Feyenoord op twee ongelukkige momenten, vlak voor én na rust, onnodige goals te verwerken krijgt maar vindt dat Feyenoord echt de lat omhoog gelegd heeft met de prestatie van gister.

Verhoef vraagt aan Wijffels of Feyenoord door kan naar de volgende ronde in de Champions League, Wijffels antwoordt: ‘Slot heeft wel iets waar hij de volgende keer aan kan refereren.’ De analyse van Wijffels is dat tussen de beide zestienmetergebieden Feyenoord prima mee kan, maar ín de zestien nog scherper kan zijn. Ook het gebrek aan ervaring heeft hier natuurlijk in meegespeeld. Wijffels ziet dat Feyenoord heel sterk begon en meteen liet zien dat ze er waren. Een aantal spelers worden er uitgelicht door Wijffels: ‘Ik zag Trauner een keer doordekken tot op de helft van de tegenstander. Geertruida straalt dat ook altijd wel uit, vind ik. Maar ook Calvin Stengs, we hebben Stengs in het verleden vaak gezien, een beetje flegmatieke jongen, de grote wedstrijden bij AZ daar was hij er niet. Maar hij was er vanavond zeker, daar heb ik wel van genoten. En die David Hancko, dat is mijn favoriete Feyenoorder.’ De uitstraling van Hancko vindt Wijffels fantastisch. Ook Ramiz Zerrouki wordt bewierrookt. ‘Je speelt niet met elf man een seizoen’, zegt Wijffels die het knap vindt dat Zerrouki geen vaste basisplek leek te hebben bij Feyenoord maar gister toch zijn mannetje stond.

‘Uit bij Atletico, ze speelden er een paar keer echt wel gemakkelijk doorheen’, aldus Wijffels die erg positief is over Feyenoord. Wijffels vindt het opvallend dat het verwachtingspatroon zo gekanteld is dat Feyenoord zichzelf tekort doet in Madrid, tegen Atletico. ‘Aan de ene kant is dat tuurlijk prachtig, dat dat de nieuwe realiteit is.’ Verhoef en Wijffels kijken alweer uit naar het weekend om te zien wat Feyenoord tegen PEC Zwolle kan klaarmaken.

Lees ook