'Maar zijn bereidheid om alles te geven is enorm'

'Maar zijn bereidheid om alles te geven is enorm'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Yankuba Minteh een groeibriljante gehuurd. De Rotterdammers hadden hem het liefst zelf aangetrokken, nadat ze hem gescout hadden bij Odense BK. De rappe aanvaller trok echter naar Newcastle United, dat direct een club zocht om de aanvaller onder te brengen. De goede band tussen de clubs zorgde voor zijn overgang.

De speler zelf is erg blij met zijn overgang en aan zijn zelfvertrouwen schort het ook niet. Naast dat hijzelf happy is, kunnen andere spelers goed met hem opschieten en lachen veel samen en kunnen veel van hem accepteren. Zoals zijn druk zetten tegen Celtic ondermaats was. “Maar zijn bereidheid om alles te geven is enorm”, vindt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. De statistieken van de aanvaller zijn indrukwekkend, ook tegen Ajax waar hij regelmatig te laat kwam om Hato op te jagen, maar vervolgens wel een sprint van zeventig meter aflegt om zijn fout te herstellen. “Minteh loopt in gesprinte meters tegen Ajax in een uurtje echt meer dan veel andere jongens in twee wedstrijden.”

Toch is er ook een nadeel. De speler in kwestie bezorgde zijn land met een goal deelname aan de Afrika Cup, waardoor de Rotterdammers hem na de winterstop een tijd moeten missen. De aanvaller die gehuurd wordt van Newcastle United speelt veel. Toch hebben de Rotterdammers geen eisen ontvangen uit Engeland. “Newcastle United heeft overigens geen enkele eis gesteld over minimale speeltijd of iets dergelijks.”

Minteh kwam afgelopen zomer over op huurbasis. De aanvaller begon nog wat weifelend aan het seizoen met veel foute aannames en teveel enthousiasme. Inmiddels lijkt hij het Slot bij een terugkeer van Luka Ivanušec moeilijk te maken wie er moet gaan spelen. Minteh kwam dit seizoen in zeven competitieduels in actie en daarin scoorde hij drie keer en wist één assist af te leveren.

Lees meer over
Lees ook