'Ik heb nou eenmaal geen column om zoete broodjes te bakken'

'Ik heb nou eenmaal geen column om zoete broodjes te bakken'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem blikt in zijn column, die terug te lezen is op de website van het Algemeen Dagblad, terug op de historische Klassieker, waarin zijn Feyenoord met maar liefst 6-0 wist te winnen van Ajax. 'Ze joegen als gekken op de Ajacieden', begint De Kromme zijn column.

Volgens Van Hanegem leek het Feyenoord van vandaag heel erg op het Feyenoord van Arne Slot uit zijn eerste seizoen in Rotterdam. Het verschil in alles was vandaag veel te groot, volgens De Kromme, die aangeeft dat de Amsterdammers vanaf minuut één wisten dat ze niets te zoeken hebben in Rotterdam. 'Het was leuk om te zien hoe ze speelden', aldus Van Hanegem.

Van Hanegem schrijft verder dat hij meerdere keren dit seizoen heeft geschreven dat Feyenoord een stuk minder afjaagt dan de tweede Slot-seizoenen hiervoor en dat niet iedereen bij Feyenoord tevreden en blij was met zijn oprechte kritiek. 'Ik heb nou eenmaal geen column om zoete broodjes te bakken.'

Over de spelers van Feyenoord is De Kromme zeer te spreken. Zo schrijft hij over Bart Nieuwkoop dat hij er goed bovenop knalt en daarmee het juiste voorbeeld geeft aan de rest van het team. Ook Igor Paixão kan rekenen op veel complimenten van Van Hanegem: 'Weer de speler die hij vorig seizoen was.' Tot slot geeft Van Hanegem aan op het puntje van de stoel te zitten als Minteh een actie inzet. 'Hij verdedigt op het allerhoogste tempo en hij blijft zijn man opzoeken', aldus De Kromme.

Lees ook