DE TEGENSTANDER | Vliegende start voor Hake met Eagles

DE TEGENSTANDER | Vliegende start voor Hake met Eagles

5 reacties 5
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft in alle competities nu een zegereeks van maar liefst zes wedstrijden. Gedurende deze zegetocht scoorde de ploeg uit Rotterdam maar liefst 23 keer. Waar in het vorige seizoen het net nog moeilijk werd gevonden in de eerste seizoenshelft lijkt de ketchupfles nu volledig open. Met het puntverlies van AZ is het gat naar plaats twee nog slechts twee punten. Om de druk op de bovenste plaatsen te houden moet echter wel eerst gewonnen worden van Go Ahead Eagles. De ploeg van René Hake kruist na de midweekse oorwassing in Eindhoven om 16:30 de degens met Feyenoord in de Kuip. De scheidsrechter is Jochem Kamphuis en hij wordt bijgestaan door VAR Danny Makkelie.

Historie
Feyenoord speelde in totaal 71 duels tegen Go Ahead Eagles. Daarvan wonnen de Rotterdammers er 41 en verloren ze er tien. Feyenoord speelde 35 thuiswedstrijden tegen de ploeg uit Deventer. Daarvan werden er 25 gewonnen, negen gelijk gespeeld en maar eentje verloren. De enige keer dat de Rotterdammers in eigen huis verloren van Go Ahead Eagles was in het seizoen 2014/2015. De grootste overwinning ooit op de aanstaande tegenstander dateert uit het vorige kampioensjaar, toen werd er met maar liefst 8-0 gewonnen. De laatste twee thuiswedstrijden tegen de ploeg uit Deventer werden gewonnen door de ploeg uit Rotterdam. Met 3-0 stelde Feyenoord in de laatste thuiswedstrijd tegen ‘Kowet’ het kampioenschap vast. Go Ahead Eagles werd opgericht op 2 december 1902 als Be Quick. Toen ze toe traden tot de Nederlandse voetbalbond in 1905 werd de club verplicht zijn naam te veranderen vanwege een al bestaande Groningse club Be Quick, en zo ontstond de naam Go Ahead. Op 31 juli 1971, werd mede door de toenmalig trainer-coach Barry Hughes de toevoeging Eagles achter de naam geplakt.

Actueel
De club uit Deventer is de laatste weken erg goed bezig en heeft zich in het linkerrijtje genesteld. Go Ahead vindt zichzelf terug op plek zes met tien punten uit zes wedstrijden. De club heeft met René Hake een vliegende start gemaakt aan het nieuwe seizoen. Dat kan bijna niet losgezien worden van het geringe aantal wisselingen in de selectie. Het verzorgde veldspel leverde zelfs de bewondering van PSV-trainer Peter Bosz op. De coach van de koploper beschouwde de wedstrijd tegen de Deventenaren dan ook als topduel. Hake wist te winnen van Heerenveen, Fortuna  en Volendam en met name de eclatante zege op het stugge Fortuna Sittard was indrukwekkend te noemen. De trainer van de Eagles keek tegen PSV na 53 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Waardoor in minuut 71 met een vierdubbele wissel overduidelijk de vier beste spelers Sow, Edvardsen, Adekanye en Rommens gespaard werden voor de wedstrijd tegen Feyenoord.

Analyse tegenstander
Go Ahead Eagles staat onder leiding van Rene Hake. De ploeg van Hake speelt doorgaans in een 4-2-3-1 opstelling. Tegen PSV werd eenzame spits Sylla Sow daarbij constant ondersteund door de inschuivende middenvelderlinie met O. Edvardsen, Willumson en Adekanye. Bijzonder aan de viermansvoorhoede is dat het alle vier van origine vleugelspelers zijn met oog voor ruimte. Go Ahead heeft nóg een Edvardsen onder contract, de centrumspits is de opvolger van de naar FC Utrecht vertrokken Lidberg. In tegenstelling tot zijn naamgenoot weet Victor het net nog niet te vinden wat zelfs resulteerde in een plek op de bank tegen PSV ten faveure van Sylla Sow. Een belangrijk wapen van de Eagles is de uitmuntende traptechniek van Philippe Rommens, de Belg legt de ballen precies waar hij wil en zorgt voor zeer veel dreiging bij standaardsituaties. Ook is hij zelf dit seizoen meer dan gemiddeld op schot, de voormalig jeugdspeler van PSV scoorde namelijk al drie keer dit seizoen en was eenmaal officieel aangever. Bij de Eagles ontbreekt voor zover bekend alleen Finn Stokkers met een oogblessure. Oud-Feyenoorders Rashaan Fernandes en Erwin Mulder zijn er wel bij.

Vermoedelijke opstelling:
De Lange; Deijl, Amofa, Nauber, Kuipers; Linthorst, Rommens; Adekanye, Willumson, Edvardsen; Sow

Lees ook