Atletico blijft winnen in aanloop naar Champions League clash

18 reacties 18

Ondanks de blessuregolf waar de ploeg van Diego Simeone door geteisterd wordt blijft Atletico Madrid mee doen om de bovenste plaatsen in La Liga. Met een 0-2 winst heeft de ploeg uit Madrid nu 13 punten, zes minder dan verrassende koploper Girona maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

In de uitwedstrijd tegen Osasuna ging het er bij tijd en wijle heet aan toe. Zo kregen Morata en Avila in de 85e minuut een rode kaart vanwege een opstootje. Osasuna drong de hele wedstrijd aan en had lange tijd zicht op een resultaat tegen de club uit Madrid die slechts 15 veldspelers in de eerste selectie moest aanvullen met jeugdige talenten.

De voorsprong in minuut 20 werd door Antoine Griezmann de 0-1 betrekkelijk uit het niets op het scorebord gezet, na een zwakke uittrap van de keeper van Osasuna. Ondanks het veldoverwicht en serie aan schoten die veelal het doel van Oblak misten kwam Osasuna maar niet op gelijke hoogte tot minuut 75. Toen uit een corner de gelijkmaker werd binnengeknikt. Deze goal werd echter afgekeurd vanwege een duwfout in het 16-metergebied.

Tot overmaat van ramp zag Osasuna de trainer nog worden weggestuurd alvorens Avila de directe rode kaart kreeg. Morata ontving zijn tweede geel vanwege een elleboog die naar achteren zwaaide. Het was Rodrigo Riquelme die vlak daarvoor in minuut 81 de wedstrijd met 0-2 in het slot gooide. Daarmee kan Atletico nog niet aan de voorbereiding op Feyenoord beginnen, op zondag om 21:00 staat namelijk nog de thuiswedstrijd tegen de nummer 9 Cádiz op het programma, zonder de geschorste Alvaro Morata.