De kranten | 'Twee overwinningen'

4 reacties 4
Bron: Ad.nl

Feyenoord wist met speels gemak het restant van de Klassieker tot een voor Rotterdamse begrippen goed einde te brengen. De ploeg van Arne Slot werd geen moment verrast door de extra aanvaller van Ajax die Maurice Steijn in de 55e minuut liet invallen.

Met Ramiz Zerrouki in plaats van Yankuba Minteh behield Feyenoord het overwicht en scoorde het na drie minuten in de hervatting de 0-4. Met deze goal completeerde de Mexicaan Gimenez zijn hattrick. De eerste Feyenoorder sinds John Guidetti die driemaal in één wedstrijd tegen de Amsterdammers wist te scoren en de eerste hattrick in de ArenA ooit.

In 1960 was Riny van Woerden de enige andere Feyenoorder die in Amsterdam een hattrick wist te maken, maar de beslissingswedstrijden (1-6 en 4-2 winst) om Europees voetbal werden later door de FIFA ongeldig verklaard, waardoor Ajax de Europa Cup mocht gaan spelen.

Zo boekte Feyenoord met 0-4 de grootste uitzege in competitieverband ooit tegen de aartsrivaal. Het Algemeen Dagblad en de Telegraaf spreken vanwege de onderbreking tussen beide delen van de wedstrijd van 'Twee overwinningen' de woorden van spits Santiago Gimenez herhalende.

De goalgetter staat nu op negen goals na zes wedstrijden. De spits wordt in de krant uitgebreid geciteerd over zijn lofzang richting de trainer Arne Slot die Santiago Gimenez een veel betere speler heeft gemaakt, zo geeft hij toe. Arne Slot wordt ook gevraagd of hij het ziet als twee overwinningen, waarna de trainer toegeeft het wel zo te benaderen maar dat er feitelijk 'maar' drie punten aan verdiend worden. Waarna Gouka toevoegt: "'Maar' drie punten. In Amsterdam, waar het bezoek van Feyenoord zelden een resultaat opleverde. Het vat nog eens perfect samen hoe Feyenoord de rollen in sneltreinvaart heeft omgedraaid in de eredivisie."