'Op dit moment is Ajax een lichtjaar verwijderd van Feyenoord'

'Op dit moment is Ajax een lichtjaar verwijderd van Feyenoord'

27 reacties 27
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist met 0-4 te winnen van Ajax. De Klassieker die meermaals zo vruchteloos verliep voor de Rotterdammers werd nooit spannend. Volgens Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad wilde de ploeg van Maurice Steijn vooral een grotere vernedering voorkomen: "Je zag dat ze niet wilden dat het nog 0-5, 0-6 of 0-7 werd. Ze gaven het op." 

Volgens Gouka was het na de 0-4 een saaie wedstrijd. "Dan zie je dat Slot Ueda nog wat minuten geeft als linksbuiten. Puur met het oog op de komende wedstrijden dus ze waren nergens meer mee bezig. Voor Gimenez is het prettig, omdat hij zondag op weg was naar een hattrick, dat hij hem nu alsnog maakt."

Gouka zag dat de pleog van Slot er echt op gebrand was om ook het restant van de wedstrijd te scoren en te winnen. Volgens de clubwatcher van Feyenoord voor het Algemeen Dagblad heeft de Klassieker de nieuwe verhoudingen in het Nederlandse voetbal weer gegeven. "Feyenoord is gewoon Ajax ver voorbij. Dat kan in een voetbalseizoen zo blijven, maar dat kan ook zo weer ingelopen zijn want Ajax heeft veel geld. Maar op dit moment is Ajax een lichtjaar verwijderd van Feyenoord."

Vervolgens gaat het over de afhandeling van deze gestaakte wedstrijden. Etienne Verhoeff had advies gevraagd bij Raymond Verheijen en was tot de conclusie gekomen dat qua inspanning, zowel fysiek als mentaal dat de wedstrijd zondag was uitgespeeld nadat het stadion was leeg gelopen. Gouka baseert zich op de woorden van Slot en denkt juist dat dit niet verantwoord is om te doen. Wel denken de heren dat het qua tijdsplanning in de voetbalkalender de beste oplossing zou zijn. 

Lees meer over
Lees ook