De Kranten | Effectief Feyenoord onvoldaan na Klassieker

De Kranten | Effectief Feyenoord onvoldaan na Klassieker

9 reacties 9
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde een Klassieker die het nooit eerder meemaakte. De Rotterdammers vernederden Ajax op hun eigen veld en zagen dat supporters van de Amsterdamse club de wedstrijd tot een voortijdig einde brachten. De stand op dat moment was 0-3. Nadat er tot twee keer toe middels een bewuste actie fakkels het veld op werden gegooid zag Serdar Gözübüyük zich genoodzaakt de wedstrijd definitief te staken in de 55e minuut.

Zoals Mikos Gouka in de krant het Algemeen Dagblad Arne Slot citeert: 'Dit geeft een onvoldaan gevoel.' De Rotterdamse scoringsdrift was volgens Slot nog lang niet tot een einde en de fase van fysieke overklassing moest nog aanbreken, daarom spreekt de oefenmeester 'Wat er nu ook gebeurt, het is altijd competitievervalsing.' Volgens het Algemeen Dagblad zou Feyenoord inzetten op 0-3 als eindstand, terwijl Ajax zou aandringen om de wedstrijd uit te laten spelen. De KNVB geeft hierover deze maandag uitsluitsel. In de wedstrijd speelde Feyenoord volgens het AD niet eens heel goed, maar toonde het zich vooral geduldig en effectief. 

In de Telegraaf wordt er ook bericht over de competitievervalsing zoals aangehaald door Arne Slot. Technisch directeur Sven Mislintat wordt als hoofdschuldige aangewezen en hij is inmiddels ook ontslagen, zo heeft de Amsterdamse club aangegeven. Marcel van der Kraan gaat echter ook in op de wedstrijd waar overige media zich vrijwel uitsluitend focust op de ongeregeldheden. Chef Sport Van der Kraan haalt met name extreme honger naar doelpunten aan. In de afgelopen vijf officiële wedstrijden scoorde Feyenoord (inclusief Klassieker) 22 doelpunten. Santiago Gimenez was in vier van die wedstrijden betrokken bij negen (!) doelpunten. De Mexicaan wordt door de Telegraaf bestempeld als 'Ceremoniemeester van Feyenoord'.

In de Volkskrant ziet Bart Vlietstra de schouderduw van Quinten Timber als symbolisch voor de klassieker. Anton Gaaei werd door Maurice Steijn geslachtofferd na een enorme rol te hebben gespeeld bij twee van de tegendoelpunte die Ajax incasseerde. Met name zijn rol bij de eerste goal van Feyenoord waar hij als een pupil werd weggezet is volgens Vlietstra alleszeggend. De ontwikkeling die Timber maakte onder Arne Slot wordt door de verslaggever van de Volkskrant aangestipt. 

Lees ook