Resultaten CL-tegenstanders Feyenoord in eigen competities

5 reacties 5

Feyenoord is in de Champions League ingedeeld in groep E met verder nog Atletico Madrid, Celtic en S.S. Lazio. Na de eerste CL-speelronde en de winst op het Schotse Celtic FC, en door het gelijkespel tussen S.S. Lazio en Atletico Madrid (1-1), bevindt Feyenoord zich op de eerste plaats in deze groep.

De tegenstanders van Feyenoord in de Champions League hebben dit weekend hun wedstrijden gespeeld in de nationale competities. Hieronder een kort overzicht van de behaalde resultaten.

Livingston - Celtic FC (0-3)

De landskampioen van Schotland kwam in de 14e minuut op voorsprong door een benutte strafschop. Ondanks een directe rode kaart voor doelman Joe Hart in de 28e minuut, kwamen de bezoekers uit Glasgow geen moment in gevaar. Aan het begin van de tweede helft wist Celtic FC voor de tweede keer te scoren en deed dat nog eens ver in de blessuretijd van de wedstrijd (95e minuut). Na 6 gespeelde wedstrijden gaat Celtic FC aan leiding met 16 punten, Livingston is terug te vinden op plek 10, met 6 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

Lazio - Monza (1-1)

In de Italiaanse Serie A blijft S.S. Lazio wankelen. De ploeg van coach Maurizio Sarri kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Monza. De ploeg uit Rome kwam in de 12e minuut wel op voorsprong, door een benutte strafschop van Immobile, maar moest nog voor de rust toekijken hoe de ploeg van coach Raffaele Palladino de gelijkmaker binnenschoot. Dit gebeurde in de 36e minuut. Door het gelijke spel blijft S.S. Lazio steken op een teleurstellende 15e plek in Serie A, één punt minder dan Monza, die op de 14e plek staat met 5 punten uit 5 gespeelde wedstrijden.

Atletico Madrid - Real Madrid (3-1)

La Liga kende dit weekend maar één échte topper en dat was de Madrileense derby, tussen Atletico Madrid en Real Madrid. De ploeg van coach Diego Simeone was met 3-1 te sterk voor de ploeg van coach Carlo Ancelotti, die vóór deze derby nog de koploper was van de Spaanse La Liga. Door de winst op Real Madrid klimt Atletico Madrid naar de 5e plek met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden, terwijl Real Madrid na dit verliest de koppositie moet overdragen aan de aartsrivaal Barcelona en zakt de 3e plek met 15 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.