'Feyenoord wist precies wanneer het moest toeslaan'

'Feyenoord wist precies wanneer het moest toeslaan'

18 reacties 18
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Bij het Studio Voetbal van de NOS zijn de gebeurtenissen tijdens en na de gestaakte Klassieker van vandaag uitvoerig besproken. 'Ik ben natuurlijk voor Ajax, maar ik schaam me diep', begint oud-speler van Ajax, Rafael van der Vaart, zijn verhaal, doelend op de reden voor de staking van de wedstrijd.

Op de vraag van de presentator over het vervolg van de gestaakte Klassieker zijn de tafelgasten het niet allemaal met elkaar eens. Zo zegt oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk: 'Ik ben het eens met de uitspraak van Arne Slot over de competitievervalsing. Maar ik zou die wedstrijd wel gewoon laten uitspelen. Aan het einde van de rit zou het kunnen gaan om de doelpunten, en ik denk dat Feyenoord er nog meer had kunnen scoren vandaag, aldus Pi-Air.

Daar is de oud-speler van Ajax, Rafael van der Vaart, niet mee eens. 'Wie zegt dat Ajax niet kan scoren tegen Feyenoord? Drie keer zal waarschijnlijk niet gebeuren, maar een doelpunt of twee, waarom niet. Als je het aan mij zou vragen, dan zou ik zeggen - einde wedstrijd, Feyenoord heeft de drie punten meer dan verdiend', zegt Van der Vaart.

Het spel van Feyenoord tegen Ajax kon Van Hooijdonk niet bekoren, maar efficiënt was het volgens de oud-spits van Feyenoord zeker wel. 'Feyenoord wist precies wanneer het moest toeslaan en dat deden ze tot aan perfectie toe. Neem zo'n actie waarbij Timber de assist geeft op Giménez. Een geweldige loopactie van Timber, waarna hij een perfecte pass geeft op Giménez, die de bal schitterend binnenschiet. Schitterende goal. En je ziet dat Giménez zelf ook weet dat hij de onbetwiste nummer 9 is bij Feyenoord, dat straalt hij ook uit op het veld.'

Ibrahim Affelay vond het vooral ontzettend knap dat Feyenoord, zonder zich veel te moeten inspannen, Ajax van de mat veegde. 'Volgens mij waren de shirtjes van Feyenoord-spelers nog droog na de wedstrijd. Dit heb ik nog niet eerder gezien in een Klassieker', aldus de oud-PSVer.

Lees ook