Stengs: 'Het voelde als een jongensdroom die uitkwam'

Stengs: 'Het voelde als een jongensdroom die uitkwam'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: VK Sportphoto

‘UEFA Champions League Player of the Match’ een hele mond vol, maar Calvin Stengs mocht afgelopen dinsdag deze award in ontvangst nemen na de gewonnen wedstrijd tegen Celtic. De goalscorende Stengs speelde een uitstekende wedstrijd en werd door velen gezien als beste van het veld. ‘Het voelde als een jongensdroom die uitkwam’, aldus Stengs. In het AD van zaterdagochtend gaat de aanvallende middenvelder in gesprek met journalist Mikos Gouka.

Stengs vertelt in het interview dat hij graag wint, ook bordspelletjes, maar dat het ook niet anders kan met zijn thuissituatie. Zijn vriendin Beau de Boer en schoonvader Frank de Boer spelen graag spelletjes en die worden op het scherpst van de snede gespeeld. Stengs zelf heeft er wel eens genoeg van: ‘Ik ben wel vaak de eerste die het te veel gaat vinden en denkt ‘nu even niet.’

De aanvallende middenvelder gaat in op zijn start van het seizoen. ‘Ik was niet meteen wedstrijdfit toen ik bij Feyenoord arriveerde.’ De geboren Nieuw-Vennepper zag zelf snel dat het in de eerste wedstrijden nog niet goed genoeg was bij hemzelf, maar zag daarna ook progressie bij zichzelf. Stengs is betrokken bij veel doelpunten en verricht veel arbeid. ‘Het voelt gewoon goed.’ Stengs geeft aan dat Feyenoord met een goed gevoel zondag richting Amsterdam gaat en de landskampioen niet van plan is hun spel te veel aan te passen aan de tegenstander.

Gouka geeft in zijn artikel aan dat aan Stengs vaak ‘kleeft’ dat hij alleen goed kan voetballen in wedstrijden dat het al goed gaat. Stengs geeft aan dat deze opmerkingen niet meer passen. De 24-jarige speler heeft bij Royal Antwerp veel balveroveringen en vindt dat het oude beeld echt niet meer kloppend is. In Antwerpen speelde Stengs iets meer als verdedigende middenvelder, maar hij lijkt geen echte voorkeur voor een positie te hebben. Bij Feyenoord heft Stengs op de rechtflank gespeeld, maar lijkt nu de vaste ’10-positie’ te hebben. Stengs vertelt dat in zijn laatste seizoen bij Royal Antwerp alles op zijn plek viel en, ondanks zijn schorsing tijdens de kampioenswedstrijd, het hele seizoen ‘klopte’.

De aanvaller vertelt dat Feyenoord voor hem echt een volgende stap was, met een weerzien met Arne Slot en bovendien aantreden in de Champions League. Voor Stengs was het lastig om deze keuze te bespreken met Mark van Bommel, maar Stengs wist dat hij naar Rotterdam moest afreizen. Slot is speciaal voor Stengs. Na zijn ernstige kruisbandblessure moest Stengs vijftien maanden revalideren, die tijd en ruimte kreeg hij bij AZ onder het duo John van den Brom en Arne Slot. Na AZ vertrok Stengs naar Frankrijk om bij OGC Nice spelen. Daar speelde hij tegen grote namen zoals Messi en Mbappé. Toch ziet Calvin dat Feyenoord ook hele bijzondere dingen laat zien: ‘Hoe wij opbouwen, de driehoekjes die wij maken, dat is de hand van de trainer.’ Stengs besluit het interview door te vertellen dat hij geniet en weer weet waarom hij als klein jongetje is gaan voetballen.

Lees ook