Hoe bereidt Slot zijn spelers voor op de Klassieker?

Hoe bereidt Slot zijn spelers voor op de Klassieker?

4 reacties 4
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Aanstaande zondag is het tijd voor Ajax – Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Een wedstrijd die altijd garant staat voor veel gevoel en sentiment bij beide supportersgroepen. Mikos Gouka, journalist, gaat in de zaterdagochtendkrant van het AD in op hoe Slot zijn team zou moeten prepareren voor de kraker die zondag om 14.30 zal beginnen.

Gouka vraagt zich af of je als trainer van Feyenoord het best kan focussen op de matige flow waarin Ajax zit of juist benadrukt dat een minder Ajax zelfs tegen Olympic Marseille nog drie keer weet te scoren. Zoals altijd was Slot, tijdens de persconferentie op vrijdagmiddag, kalm en bedacht en probeerde de trainer Feyenoord - Ajax op een realistische manier neer te zetten: ‘We hebben er één keer in de laatste achttien jaar gewonnen, dat zegt wel iets’.

De succestrainer van de Rotterdammers verwacht geen veranderingen in de spijlstijl van Ajax, ook denkt Slot geen andere naam in de basiself te zien staan bij de opponent uit de hoofdstad: ‘Ik zie wel degelijk een structuur in hoe ze willen spelen.’ Slot geeft daarbij wel aan dat de plek waarop Ajax druk zet, kan veranderen. Hier zal Feyenoord dus op moeten anticiperen.

Een prangende vraag is natuurlijk met welke voorhoede Feyenoord dit gaat doen. Luka Ivanusec ligt er enkele weken uit met een enkelblessure. Yankubah Minteh lijkt de vervanger te worden, waarbij Igor Paixao op beide vleugels uit de voeten kan. ‘Maar we hebben voldoende opties, want we hebben veel buitenspelers', zegt trainer Slot hierover. De Japanse spits Ayase Ueda heeft weer met de selectie getraind en zou ook minuten kunnen gaan maken. Gaan we de Japanner zien op het veld aankomende zaterdag?

Lees ook