Robin van Persie: 'Het houdt me wel de hele dag bezig'

Robin van Persie: 'Het houdt me wel de hele dag bezig'

8 reacties 8
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

Robin van Persie vertelt in een interview, geplaatst op de site van de NOS, dat hij continu met voetbal in zijn hoofd bezig is. De oud-topvoetballer bekleedt bij Feyenoord de functie van trainer van O18 én trainer van het Youth League-team, dat wordt gezien als de jongeren variant van de Champions League.

‘Als speler is het eigenlijk best wel simpel. Het is een klein wereldje waarin je zit, je moet zorgen dat je zelf gezond bent, goed bent en er mentaal goed voor staat’, aldus van Persie. De Rotterdammer geeft aan dat het als trainer/ coach een ander verhaal is: ‘Als coach moet je leiding geven aan een hele staf. Het zijn processen die me de hele dag bezig houden. Ik krijg wel eens het commentaar van mijn lieve vrouw of ik alsjeblieft die laptop dicht wil houden omdat ze een serietje wil kijken.’

RvP vindt het niet makkelijk, maar doet zichzelf wel een groot plezier door te zorgen voor duidelijkheid richting zijn staf en spelers. De oud-spits van o.a. Arsenal en Manchester United schuwt daarin niet om eerlijk en kwetsbaar te zijn: ‘Ook ik ben aan het leren elke dag en ik neem hun ook mee in mijn proces als trainer.’ Van Persie wil elke dag het gevoel hebben dat hij goed bezig is, zoals als coach en als mens. En, realistisch als de talentvolle trainer altijd is geeft aan dat hij er nog niet is en nog stappen kan maken.

Lees ook