Feyenoorder maakt indruk: 'Dat zie je gelijk, die kan voetballen'

Feyenoorder maakt indruk: 'Dat zie je gelijk, die kan voetballen'

3 reacties 3
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist dit weekend te winnen van een aangeslagen FC Utrecht. De club uit de Domstad ontsloeg Michael Silberbauer en werd door de Rotterdammers overrompeld met 1-5. Voorafgaand aan deze speelronde werd de selectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt.

Bij Oranje ontbreekt Justin Bijlow met een blessure. De afwezigheid van de goalie begint volgens onder andere Ronald Waterreus bij Rondo op Ziggo Sport zorgwekkende vormen aan te nemen. "Om te spelen moet je wel beschikbaar zijn. Het is heel vervelend voor hem. Maar hij raakt steeds op de verkeerde momenten geblesseerd." Ook Marco van Basten voorziet problemen voor Bijlow op de lange termijn: "Natuurlijk had Robben dat ook, zoveel blessures. Maar ja die maakte het verschil, dan kom je er toch sneller weer in."

Volgens de heren bij Rondo hebben zowel PSV als Feyenoord een mooie loting met perspectief in de Champions League. Van Basten is optimistisch: "Ik geef Feyenoord meer kans in hun poule dan PSV." Van Basten was onder de indruk van het spel van de Rotterdammers: "Ik vond het echt heel goed, die goal (van Ueda red.) was echt zo goed. Feyenoord dwong het echt af." 

Vervolgens wordt de kracht van het elftal besproken en de transferwindow van Feyenoord. Khalid Bouhlarouz zegt daar over: "Timber is terug en de kern van het elftal is bij elkaar gebleven. De fundementen van het spel van Slot zijn bekend. Hij hoeft nu minder spelers in te passen. Waterreus: "Daar werd Slot om geroemd dat hij de spelers zo snel van zijn visie overtuigen en vorig seizoen was het in het begin ook niet zo goed." Daarnaast stipt Waterreus het spel van Ivanusec aan: "Dat zie je gelijk, die kan voetballen, Ueda ook een geweldige aanname bij de goal."

Lees ook