Van Basten kritisch: 'Ik vond hem tegenvallen, hij was niet goed'

Van Basten kritisch: 'Ik vond hem tegenvallen, hij was niet goed'

17 reacties 17
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor van PSV in een directe confrontatie om de titel in de Nederlandse Eredivisie. Feyenoord staat nu op tien punten achterstand en lijkt voorlopig een pas op de plaats te moeten maken. In Rondo, uitgezonden op Ziggo Sport wordt de wedstrijd geanalyseerd door Van Basten, Gullit, Boulahrouz en Boëtius.

Van Basten zag op tactisch niveau lange tijd een schaakwedstrijd: "Ik vond het een interessante wedstrijd, Feyenoord wilde wel maar het lukte niet. PSV verstoorde het goed. Wat ze wilden vanaf achteruit dat lukte niet. Dat ligt toch vooral aan de buitenspelers." Khalid Boulahrouz vond de ploeg van Arne Slot te afwachtend spelen: "Ik vond Feyenoord, nou ja bang wil ik niet zeggen maar ze treuzelden te lang."

Het spel van Santiago Gimenez was Marco van Basten niet meegevallen, de spits die eerder zo makkelijk scoorde en meevoetbalde lijkt een wat mindere periode te kennen: "Ik vond hem tegenvallen, hij was niet goed. Het is wel echt een spits, maar aan de bal was hij zwak. En dat konden ze wel gebruiken: een goede spits en één goede buitenspeler maar dat hadden ze niet."

Volgens Boulahrouz viel de spelopvatting van Slot vooral tegen: "Ik zat er wel op te wachten dat ze tactisch iets anders gingen doen maar ze bleven maar via de centrale middenvelder spelen." Van Basten sluit zich daar bij aan, en zag dat het zwakke veldspel van Gimenez daar vooral debet aan was: "Eigenlijk hoop je dan dat ze dan een wat langere bal spelen, niet per se hoog maar dat je een linie overslaat naar de spits." Gullit zag dat vooral PSV de complimenten verdiende: "Ja ze speelden nu tegen een tegentander die er op anticipeerde. En dat was slim, goed bedacht."

Jean-Paul Boëtius verwacht niet dat dit Feyenoord een grote inzinking gaat kennen na de tegenslagen die de ploeg nu voor de kiezen krijgt: "Deze ploeg en zeker met de trainer die voor de ploeg staat denk ik dat ze deze tikken goed kunnen verwerken." Topspits van weleer Marco van Basten denkt overigens dat de competitie zeker nog niet gespeeld is: "Ja goed PSV staat nu tien punten voor, maar er zijn er nog 20 te spelen."

Lees ook