HUURLINGEN | Sebaoui niet te stoppen, veel bankzitters

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – Roda JC 2-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Na het knappe gelijkspel tegen ADO Den Haag kreeg de ploeg van Santoni te maken met de andere hoogvlieger Roda JC. De Limburgse club moest winnen om het gat naar Willem II niet op te laten lopen naar zes punten. Dat was echter buiten ‘De Schapenkoppen’ gerekend. Nadat Poolse stormram René Kriwak de score op 1-0 bracht na 35 minuten, haalde Ouaissa van Roda een directe rode kaart. Met tien man was er geen houden aan voor de ploeg van Bas Sibum. In minuut 79 zette Kriwak de eindstand op het scorebord. Tsoungui speelde de hele wedstrijd, ’t Zand en Sebaoui begonnen in de basis en werden na 85 en 80 minuten gewisseld. Osundina kwam het veld in voor Sebaoui. Sebaoui speelde een onzichtbare wedstrijd, ’t Zand en Tsoungui behoorden tot de best beoordeelde spelers.

De Graafschap – FC Dordrecht 1-1
Met de inhaalwedstrijd van FC Dordrecht tegen De Graafschap moesten de Dordtenaren wederom tegen een ploeg die hoger op de ranglijst bivakkeert. Nummer 5 De Graafschap heeft bij een overwinning de gedeelde tweede plaats in handen. Toch is het weer FC Dordrecht wat daar lak aan heeft. Met Illias Sebaoui heeft Michele Santoni een aanvaller die geregeld het verschil maakt, zo ook op de Vijverberg. Na 18 minuten nam FC Dordrecht brutaal de leiding ondanks dat het zeker niet de beter ploeg was. De Graafschap had 90 minuten het betere van het spel, toch stond er aan het eind 1-1 op het scorebord. Shiloh ’t Zand en Antef Tsoungui speelden de hele wedstrijd. Na 75 minuten kwam Korede Osundina er in voor Illias Sebaoui.

TOP Oss – De Graafschap 0-1
Thijs Jansen
Het avontuur van Thijs Jansen in Doetinchem is gerust een mislukking te noemen. De talentvolle doelman speelde tot dusver twee wedstrijden en wist beide keren de nul te houden. Jansen moet achter Mees Bakker plaatsnemen, de doelman kwam op permanente basis over van AZ. In de wedstrijden tegen TOP Oss en tegen FC Dordrecht zat Thijs Jansen 90 minuten op de bank.

RKC – Excelsior 2-2
Mimeirhel Benita
Excelsior speelde in de wedstrijd tegen RKC onder leiding van Bas Nijhuis een eerste helft zonder een enkel fluitsignaal. Benita heeft het wellicht ter kennisgeving aangenomen, hij was niet opgenomen in de wedstrijd selectie van Excelsior. Hartjes is nog steeds geblesseerd.

sc Heerenveen – Almere City FC 3-0
Patrik Wålemark
sc Heerenveen heeft de weg naar boven definitief ingeslagen. Met alweer de derde zege op rij. De club vindt zichzelf terug op plaats 7 van de ranglijst met slechts drie punten minder dan nummer 5 Go Ahead Eagles. Wålemark zat na een blessure weer bij de wedstrijdselectie. De huurling hoefde niet van de bank af te komen en zat 90 minuten als toeschouwer in het stadion.

Fortuna Sittard – Vitesse 3-1
Ramon Hendriks
Ramon Hendriks kent ondanks het rampseizoen van Vitesse op persoonlijk vlak een goed seizoen, zo ook in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zijn team verloor dan wel met maar liefst 3-1, Hendriks kreeg een voldoende voor zijn optreden. Hendriks speelde als linksback 90 minuten mee.

Sporting CF - Gil Vicente FC 3-1
Tidjany Touré
Gil Vicente FC wist in de competitie niet te stunten tegen topploeg Sporting CF. Tidjani Touré kwam er in na 72 minuten en was bij Gil Vicente FC één van de best beoordeelde speler. Touré wist al zijn duels te winnen en verloor slechts één keer de bal. Alle drie van zijn dribbels waren succesvol en hij loste nog een schot. Helaas dus zonder resultaat.

CA Boca Juniors
Ezequiel Bullaude
CA Boca Juniors speelde sinds de gewonnen wedstrijd in de laatste speelronde tegen Godoy Cruz geen duels meer. De ploeg van Bullaude eindigde op een zeer teleurstellende zevende plaats in de competitie, te weinig voor play-offs. Daarnaast werd het dus uitgeschakeld in de halve finale voor de nationale beker en ging de finale van de Copa Libertadores naar Fluminense. Het seizoen van Boca Juniors is een aaneenschakeling van teleurstelling geworden.

AS Roma – US Sassuolo 3-1
Marcus Holmgren Pedersen
De uitleenbeurt van Pedersen lijkt voor hemzelf vooral een grote deceptie. De rechtsback mocht in minuut 89 tegen AS Roma nog even invallen voor Viña. Pedersen  Zijn inbreng was, zoals het hele seizoen al, vrijwel nihil. Pedersen kon niet meer voorkomen dat de Romeinen met een 3-1 overwinning de punten in huis hielden.

WSG Tirol – SK Rapid Wien
Neraysho Kasanwirjo
SK Rapid Wien speelt de eerstvolgende wedstrijd op 5 december 2023 tegen WSG Tirol.