Van Basten prijst metamorfose: 'Dan dacht je echt: Waarom sta je opgesteld?'

Van Basten prijst metamorfose: 'Dan dacht je echt: Waarom sta je opgesteld?'

8 reacties 8
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Deze week is voor Feyenoord de alles beslissende wedstrijd tegen Atletico Madrid. Giovanni van Bronckhorst wordt bij Rondo op Ziggo Sport gevraagd naar zijn gevoel bij deze wedstrijd gevraagd: "Natuurlijk als kind van de club doet het me nog steeds goed om Feyenoord te zien spelen, zeker nu het zo goed gaat. Je bent natuurlijk altijd voor Feyenoord maar het is helemaal leuk nu het zo goed gaat. Ook in de Champions League waarin ze twee keer te weinig krijgen."

De algemene verwachting in de media is dat er zeker een resultaat te behalen moet zijn tegen de ploeg van Diego Simeone. Youri Mulder weet wel waar dat aan ligt: "Dat komt door die eerste wedstrijd, toen hebben ze heel goed gespeeld en verdiend te winnen. Maar Atletico kan uit het niets scoren. Zoals met Griezmann. Maar je krijgt wel ruimte om te spelen. Ze hebben toch wel moeite om dat gesloten te houden op het middenveld en daar kan Feyenoord goed spelen. Ze hebben veel verrassing inhun spel." 

Volgens Khalid Boulahrouz, is er wel sprake van een kentering bij de Madrileense pleog: "Simeone probeert Atletico een nieuw gezicht te spelen. Meer aanvallend. Hele sluwe ploeg met enorm veel voorzetten, ook veel vroege voorzetten daar spelen ze mee. Daar moet Feyenoord voor waken." Van Bronckhorst geeft hoog op over het tactische plan van Feyenoord onder aanvoering van Slot: "Ik denk heel goed, ze kunnen goed schakelen. Ook met Stengs die zowel op het middenveld kan spelen als rechtsbuiten. Tegen Atletico met vijf verdedigers zul je wel de bal hebben. En als Feyenoord de bal heeft zijn ze wel zeker. Atletico is verdedigend niet zo goed en krachtig als een paar jaar geleden. Dus je krijgt zeker kansen."

Volgens Wytse van der Goot heeft Feyenoord ieder seizoen tot nu toe een talisman waarvan de ontwikkeling parallel staat aan de hele ploeg. Dit jaar is dat volgens Van der Goot Calvin Stengs. Daar is Marco van Basten het mee eens: "Ik vind bij Stengs heel knap dat het slappe er wel uit is. In het verleden zag je inderdaad dat hij goed kon voetballen, maar als hij zijn dag niet had dan dacht je echt: waarom sta je opgesteld?" Van Basten vindt dat het beleid van de Rotterdammers niet genoeg credits kan krijgen: "Als je ziet wat Feyenoord kan spenderen en je vergelijkt dat met Atletico. Dat is misschien één vijfde, dus dat is echt ontzettend knap." 

Lees ook