'Dat kunnen PSV en Ajax lang niet zo goed als Feyenoord'

'Dat kunnen PSV en Ajax lang niet zo goed als Feyenoord'

2 reacties 2
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

In het praatprogramma Rondo, uitgezonden op Ziggosport wordt de actualiteiten in het voetbal besproken. Daar komt ook de nieuwe trend in de voetballerij voorbij waarbij tegenstander 'gelokt' worden.

Marco van Basten prijst daarbij het spel van de ploeg van Arne Slot: "Ik vind dat Feyenoord dat dus heel erg goed kan. Bijlow is daar echt goed in om de tegenstander te lokken. Dat kunnen PSV en Ajax lang niet zo goed als Feyenoord."

Dat veel ploegen op deze nieuwe manier opbouwen heeft volgens Van Basten en Mulder te maken met spelregelwijziging waarbij verdedigers binnen de zestienmeter mogen worden aangespeeld: "Het is er wel leuker door geworden. Dat had niemand verwacht bij het invoeren van die regel. De verdediger heeft daardoor meer tijd om op te bouwen waardoor je een tegenstander kan lokken." Van Basten ziet de wijziging als een grote vooruitgang waar veel voor is gestreden: "Dit is wel een regel waar 'we' heel lang over gedaan hebben om voor elkaar te krijgen."

Met de wedstrijd Feyenoord - PSV op het programma denkt Youri Mulder dat de kampioensstrijd is beslist als de Eindhovenaren winnen in de Kuip. Marco van Basten denkt dat Feyenoord de wedstrijd naar zich toe zal trekken. De topspits van weleer is niet onder de indruk van de verdediging van PSV en verwacht nog steeds dat Feyenoord er met de hoofdprijs vandoor zal gaan. 

Lees ook