'Wat stelt het nog voor in deze competitie dat hij ze maakt?'

'Wat stelt het nog voor in deze competitie dat hij ze maakt?'

Foto: Pro Shots

Het kampioenschap in Nederland lijkt een ware tweestrijd te gaan worden tussen Feyenoord en PSV. De beide teams treffen elkaar in de aankomende speelronde in de Eredivisie. In Veronica Offside, uitgezonden op Veronica wordt de wedstrijd tegen PSV en Atletico besproken.

Na dertien speelronden staat PSV op even zo veel overwinningen. Feyenoord staat op zeven punten door een nederlaag tegen Twente en twee gelijke spelen tegen Sparta en Fortuna Sittard. Volgens Wesley Sneijder gaat alles bij PSV veel soepeler dan bij Feyenoord: "Het loopt ook niet allemaal vanzelf, maar dan schiet Gimenez er weer drie in." In Enschede kende PSV geen enkele moeite met tien man van FC Twente. Volgens Sneijder is de ploeg van Bosz niet meer te stoppen. "PSV gaat dit seizoen alle records verbreken."

Wim Kieft denkt niet dat het kampioenschap al aan PSV toegerekend kan worden en denkt dat die ploeg dit weekend tegen het eerste puntverlies gaat aanlopen: "En waarom zou Feyenoord niet van PSV kunnen winnen." De heren zagen dat Bakayoko geen tweede geel kreeg: "Ja natuurlijk is dat gewoon sparen", zag Wim Kieft. Wesley Sneijder uit zijn verbazing: "Ja en dan? Hij moet hem toch gewoon trekken?"

Santiago Gimenez eiste met een hattrick de wedstrijdbal op maar toch bleef volgens Kieft hangen dat Gimenez veel kansen nodig had: "Hij had er zes moeten maken. Maar goed wat stelt het nog voor in deze competitie dat hij ze maakt? Hij heeft het dan al laten zien dat hij Europees mee kan. Maar het lijkt wel of het niveau in Nederland steeds minder wordt." De topspits van weleer ziet naast Gimenez twee andere vaste uitblinkers: "Stengs en Timber zijn gewoon een klasse beter dan ze vorig jaar waren en dat zie je steeds bij Slot. Dat spelers beter worden."

Kieft hoopt dat Feyenoord thuis tegen Atletico Madrid een overwinning boekt en voorspelt een 2-1. "Maar Atletico is natuurlijk wel een veel betere tegenstander dan Lazio." Sneijder denkt dat Feyenoord wel een goede kans maakt: "Die Europese wedstrijden met de Kuip erachter, dan kan er wat gebeuren."

Lees ook