Pusic over vertrek: 'Het was best lastig om afscheid te nemen'

Pusic over vertrek: 'Het was best lastig om afscheid te nemen'

Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord is naar verluidt bijna rond met Etiënne Reijnen als nieuwe assistent van Arne Slot. Die zoektocht werd noodzakelijk toen Marino Pusic een aanbod van Shakhtar Donetsk kreeg om hoofdtrainer te worden. Bij Rondo op Ziggo Sport geeft Pusic een update vanuit Hamburg over zijn tijd bij de Oekraïense club. 

Op 24 oktober werd Pusic hoofdtrainer en sindsdien leeft hij in een 'reizend circus' waarbij ook voor de 'thuiswedstrijd' in de Champions League negen uur gereist moet worden: "Je leeft uit een koffer. Ik heb één koffer maar teruggestuurd naar Nederland omdat ik nog niet de kans heb gehad om hem uit te pakken." Met Shakhtar wist Pusic Barcelona te verrassen waardoor er vol op zicht is op overwintering. Net als zijn oude club Feyenoord.

Dan moet het wel zien te winnen van Atletico Madrid. Tijdens de uitwedstrijd in Madrid tegen Atletico zat Pusic nog op de bank bij Feyenoord: "Ik vond dat we uit in Madrid heel dominant speelden en zeker meer verdienden." Over de kansen van zijn voormalige ploeg is Pusic duidelijk: "Ik ben er zeker van overtuigd dat Feyenoord thuis een kans maakt om van Atletico te winnen." 

Pusic wordt gevraagd of hij zijn collega's in Rotterdam nog mist. "Het was best lastig om afscheid te nemen. Heel emotioneel. In tweeënhalf jaar had ik het gevoel dat ik al vijf jaar bezig was. Heel intens, vanaf de voorronde van de Conference League om binnen twee jaar in de poulefase van de Champions League te staan. Met Arne ben ik niet alleen professioneel vlak goed maar we zijn ook echt vrienden. Maar soms komt er zo'n kans voorbij die ik moest nemen. Met pijn in mijn hart. Maar ik moest dit doen."

Vervolgens wordt de voormalig assistent van Arne Slot gevraagd naar de wapens van Feyenoord die het kan overleggen tegen Atletico "Santi is natuurlijk geweldig maar veel spelers zijn in staat om een goal te maken. Ze kunnen heel dynamisch spelen. Met hoge druk op de helft van de tegenpartij. Ze kunnen op elk moment toeslaan. Dus ik geef Feyenoord een goede kans op de volgende ronde in de Champions League."

Lees ook