Feyenoorder imponeert Perez: 'Wat speelt hij trouwens fantastisch hè'

Feyenoorder imponeert Perez: 'Wat speelt hij trouwens fantastisch hè'

6 reacties 6
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist met een 2-4 overwinning relatief eenvoudig Excelsior aan de kant te schuiven. Met die overwinning blijft Feyenoord in het spoor van het ongeslagen PSV. Bij Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN waren Jeroen Haarsma van het Noord Hollands dablad, Willem Vissers van De Volkskrant en Kenneth Perez en Vincent Schildkamp van ESPN bij elkaar gekomen om de actualiteit van de Nederlandse clubs te bespreken.

Willem Vissers is onder de indruk van PSV maar nog meer van het spel van Feyenoord. "Ondanks dat Feyenoord bij Twente verloor heb ik het gevoel dat ze over de lange termijn beter zijn. Ik moet het nog zien, maar daarom is die wedstrijd zo mooi aanstaande zondag. Ik vind Feyenoord als team iets verder. Ik denk dat de verdediging de doorslag geeft." Kenneth Perez twijfelt, maar denkt dat de Rotterdammers meer wapens hebben: "Ik vind Feyenoord tactisch interessant omdat ze ook wat meer wisselingen kunnen doen."

Vissers is het eens met Perez maar plaatst wel een kanttekening: "Maar dan hangt het er wel van af of Minteh er bij is, maar Gimenez is echt een topspits. Veel beter dan Luuk de Jong, veel completer." Volgens Perez is Feyenoord als team verder: "Ik denk dat de spelers van Feyenoord misschien van iets mindere kwaliteit zijn maar het tactische aspect en de intensiteit zorgt er voor dat tegenstanders constant naar adem snakken."

Perez verwacht wel dat als er wordt gekeken naar hoe makkelijk PSV wint dat als het gat na zondag tien punten is de competitie gespeeld is. Haarsma zegt daar over: "Als je kijkt naar alle statistieken, dan is Feyenoord natuurlijk een kampioensploeg. Zoals die zich presenteren, maar dan heb je ook PSV nog. Ik ben het wel met Kenneth eens dat tien punten wel heel veel is. Al zal PSV echt wel tegen een nederlaag aan lopen en dan wordt het interessant wat er gebeurt."

Vervolgens wordt er vooruit geblikt op de wedstrijd tegen Atletico Madrid, Kenneth Perez verwacht een lastige avond: "Ik denk wel dat Atletico meer bij de les is dan in de uitwedstrijd. Toen werden ze misschien nog wat verrast." Voor Quilindschy Hartman wordt het de derde keer in een paar maanden dat hij tegenover Antoine Griezmann staat. Perez is onder de indruk: "Wat speelt hij trouwens fantastisch hè, die Hartman. Als je ziet wat voor een overzicht heeft. Ook vaak met die snelle lage voorzet. Overal zit een gedachte achter."

Lees ook