Verweij over Lindhout: 'Dan heeft hij echt een probleem'

Verweij over Lindhout: 'Dan heeft hij echt een probleem'

13 reacties 13
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Op dinsdag 28 november staat Feyenoord voor een allesbeslissende uitdaging in de Champions League, wanneer ze het opnemen tegen het geduchte Atletico Madrid. In een poule die verder bestaat uit Lazio Roma en Celtic, is deze confrontatie van cruciaal belang voor de aspiraties van Feyenoord om te overwinteren in het miljardenbal. In de kick-off podcast van de Telegraaf gaan voetbalanalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij dieper in op deze cruciale wedstrijd. Marcel van der Kraan, de Feyenoord-watcher, wordt ingebeld en deelt de laatste updates over de verwachtingen van Feyenoord in hun strijd tegen de ploeg van coach Diego Simeone.

Volgens Van der Kraan zal Geertruida als rechtsback gaan spelen. Na het uitvallen van Bart Nieuwkoop, stond Thomas Beelen op die positie tegen Excelsior. Gernot Trauner is echter weer fit genoeg om te starten en zal dat ook doen. "Elke keer als Trauner speelt dan straalt het meer uit. Trauner en Hancko is zo'n formidabel duo. Die jongens hebben vertrouwen in elkaar. Verder is heel interessant hoe dwingend en aanvallend Feyenoord gaat spelen, Slot gaf daar ook een voorzet voor."

Er wordt gesproken over de intenties van Feyenoord in deze wedstrijd, waar het aannemelijk is dat de ploeg alleen aan een overwinning genoeg heeft om te kunnen overwinteren: "Ik denk dat Feyenoord nóg iets aanvallender wil spelen dan normaal. Slot heeft gezegd dat Atletico zich heeft ingesteld op Feyenoord, maar als zij thuis spelen dan is er toch een extra dynamiek in de Kuip. Slot heeft ook een oproep gedaan om het geen minuut stil te laten zijn. Daarom is hij ook bereid nog meer het accent op de aanval te leggen á la Guardiola. Ze hebben bewezen tegen AS Roma, Lazio en Atletico uit dat ze zo dwingend kunnen spelen. Ik heb het gevoel dat hij op Europees niveau in de Champions League iets bijzonders willen laten zien door te winnen."

Terwijl de supporters in spanning afwachten, schijnen de heren hun licht op de wedstrijd en komt ook de nationale competitie aan bod waar Feyenoord zich voorbereidt op een andere krachtmeting tegen PSV. Een wedstrijd die al voorafgegaan wordt door controverse, met scheidsrechter Allard Lindhout die tijdens FC Twente - PSV verzuimde om Bakayoko een rode kaart te geven. 

Driessen vond dat Lindhout een slechte wedstrijd floot nadat hij eerst de rode kaart van Mees Hilgers miste en verzuimde Bakayoko een tweede gele kaart te geven. De journalist steekt fel van wal over de situatie: "Dat was natuurlijk een rode kaart en dat was al de tweede blunder van Lindhout deze wedstrijd. Daarmee drukt Lindhout zijn stempel op de kampioensrace, want PSV zonder Bakayoko is een stuk minder, zeker als je zag hoe Noa Lang inviel. Die wil net als Lozano het liefst vanaf links. Maar goed Bakayoko, dit was wel geheid een tweede gele kaart en rood." Mike Verweij sluit zich daar volledig bij aan: "Je kunt niet, omdat er een topper aankomt, denken van laten we het zo doen. Ik denk dat Lindhout moet hopen dat Bakayoko niet twee keer scoort in de Kuip want dan heeft hij echt een probleem."

Lees ook