Gimenez volgt advies vader: 'Dat wil je toch meemaken als voetballer'

Gimenez volgt advies vader: 'Dat wil je toch meemaken als voetballer'

45 reacties 45
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoordspits Santiago Gimenez heeft gisteren zijn contract verlengd in de Kuip. Voor velen zal dit als een grote verrassing zijn gekomen, ook omdat zijn opvolger Ayase Ueda enkele uren eerder op de dag werd gepresenteerd. Het Algemeen Dagblad was als mediapartner exclusief bij de contractverlenging en sprak Gimenez en zijn vader, Christian over het heuglijke nieuws.

Gimenez senior toonde zich in zijn nopjes met de verlening, vol trots laat hij aan Dennis van Bergen, journalist van het AD, het nummer op Spotify over zijn zoon zien. Gimenez zegt dat zijn zoon en hij de club in het hart hebben gesloten: "Ik ben zo ongelofelijk blij dat hij bij Feyenoord blijft." Volgens Van Bergen was het nieuws over zijn verlenging bij ingewijden al even bekend, maar wilde de spits zelf het nieuws stilhouden, zodat zijn vader bij de formaliteiten aanwezig kon zijn. Zijn vader die heeft aangestuurd op de verlenging ondanks dat zijn zaakwaarnemers in de media meermaals de toekomst van Gimenez aan Europese clubs verbonden. "Blijf nou bij Feyenoord, jongen. Je past hier", zou Gimenez senior gezegd hebben.

Zelf zegt Gimenez echt van de club te zijn gaan houden, alsook van de stad Rotterdam. De spits is door het Legioen vanaf het eerste moment in de armen gesloten en die liefde is wederzijds gebleken, niet in de laatste plaats door de belangrijke doelpunten die Gimenez al maakte voor Feyenoord. Gimenez kan niet wachten om Champions League voetbal voor de Rotterdammers te gaan spelen en kijkt alvast uit naar een uitzinnige Kuip: "Moet je je voorstellen als Feyenoord over een paar weken in de Champions League staat en het hier nóg harder tekeergaat. Dat wil je toch meemaken als voetballer?"

Lees ook