Analisten kijken uit naar JC schaal: 'Kan zomaar eens reclame voor het voetbal worden'

Analisten kijken uit naar JC schaal: 'Kan zomaar eens reclame voor het voetbal worden'

18 reacties 18
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is volgens alle analisten de uitgesproken favoriet voor de prijzen in Nederland dit jaar. Vrijwel alle prominenten hebben de naam van de Rotterdammer met potlood al ingevuld. Ook voor de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Supercup, lijkt het team van Arne Slot torenhoge favoriet. Een vreemde gewaarwording voor menig Feyenoorder. Het Algemeen Dagblad ging in gesprek met Mario Been, Huub Stevens en Aad de Mos die alle drie likkebaardend uitkijken naar de wedstrijd tussen twee zeer aanvallend ingestelde coaches.

"Feyenoord – PSV kan zomaar eens reclame voor het voetbal worden", trapt Stevens af. Daar sluit Mario Been zich volmondig bij aan, maar hij is wel benieuwd hoe Feyenoord het gemis van de productiviteit van Kökçü, Szymanski, Idrissi en Danilo gaat opvangen. Volgens Been heeft Feyenoord goed ingekocht en zal de scoringsdrift door het team opgevangen worden, niet in de laatste plaats door de speelwijze van Arne Slot die zo succesvol is gebleken: "Je kunt er niet omheen dat Feyenoord mede dankzij hem favoriet is tegen PSV." Been vond het heel knap hoe de Rotterdammers Benfica over de knie legden door met de eigen speelwijze te domineren tegen een Europese subtopper.

Mario Been denkt dat Peter Bosz wel een voordeel heeft dat hij zijn spelvisie in het verleden vaak snel kon overbrengen op een groep. Mede daardoor kende hij een vliegende start bij Borussia Dortmund en Olympique Lyon. Toch blijft de verdediging van PSV het zorgenkindje, ziet de analist van ESPN. Daar sluit Aad de Mos zich volledig bij aan. "Ik vraag me serieus af of hij, gezien de achterhoede waar hij mee moet werken, zijn beoogde voetbal kan spelen met PSV." De Mos is er dan ook niet zo zeker van dat de hand van Bosz direct te zien zal zijn bij PSV. 

Natuurlijk wordt de vergelijking getrokken dat Feyenoord 'Ajax-voetbal' zou spelen door te willen domineren, met hoge intensiteit en vol bravoure. Daar wil Huub Stevens niets van weten, hij noemt het voetbal onder Arne Slot bij uitstek 'Feyenoord-voetbal' dat zich kenmerkt door "Als eenheid en op volle energie, maar dan wel overgoten met een sausje van attractiviteit."

Lees ook