'Het is ook al snel weer normaal'

'Het is ook al snel weer normaal'

9 reacties 9
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt in de voorbereiding de zaakjes prima op orde te hebben. Voor de Rotterdammers is het vooral te hopen dat er geen spelers meer gaan vertrekken en dat er nog wat extra concurrentie in het elftal komt. Vanavond is de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, met een tegenstander met dezelfde opvatting kan het een hele leuke wedstrijd worden of juist een schaakspel. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad blikt Mikos Gouka vooruit op de wedstrijd en naar de huidige selectie.

Feyenoord en PSV nemen het vanavond tegen elkaar op in de Johan Cruijff Schaal. Beide teams spelen hetzelfde voetbal. "We gaan een botsing van dezelfde stijlen zien", zegt Gouka. Bij Feyenoord lijken supporters niet veel te geven om de schaal en ook de wedstrijd tegen Benfica werd als normaal gezien terwijl er twee jaar geleden nog heel blij werd gereageerd op een overwinning op Atletico Madrid. "Alles wat ze nu doen hè. Het is ook al snel weer normaal. De lat is omhoog gegaan bij Feyenoord." 

De grootste uitdaging voor Slot lijkt te worden om de selectie hongerig te houden. Dat willen ze doen door concurrentie toe te voegen, zoals met Ayase Ueda. "Als hij net zo goed is als hij in België heeft laten zien, dan is het meer dan een gewone concurrent. Feyenoord hoopt dan dat Gimenez denkt ik moet wel blijven strijden, anders neemt die Japanner mijn plekje over." Daarom lijkt ook de komst van Luka Ivanušec een must. "Hij komt wel nadat Zagreb zich geplaatst heeft voor Champions League, misschien wel iets eerder. Dat zorgt voor meer concurrentie. Je ziet het met Timber die met de komst van Stengs niet meer zeker is van een basisplaats en die moet zich laten zien." 

Over een mogelijk vertrek van bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig wil Gouka ook wel iets kwijt. Leipzig heeft zich opnieuwe gemeld, maar het bod komt niet in de buurt van wat Feyenoord verlangt. Hoe langer ze wachten hoe duurder hij gaat worden. Ze denken straks, we zijn aan het seizoen begonnen en we willen geen zaken meer doen. Dan wordt hij eerder duurder dan goedkoper. Als die ploeg had willen toeslaan hadden ze denk ik al eerder moeten toeslaan. Ergens moet er een punt zijn dat je als club zegt nu vertrekt er niemand meer."

Lees ook