Wieffer: 'Ik móet beter, veel beter'

Wieffer: 'Ik móet beter, veel beter'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Het gaat hard met Mats Wieffer. De middenvelder speelde tot medio 2022 voor Excelsior, stapte over naar Feyenoord. Een half jaar later ontpopte hij zich tot dragende kracht van het elftal dat het kampioenschap binnensleepte en hij speelde hij drie interlands voor het Nederlands elftal. De hoofdpersoon zelf erkent dat het hard gaat, maar weet ook heel goed wat hij nog wil, zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Wieffer beleefde het allemaal. Een basisdebuut met een goal en een assist, zijn eerste interland voor het Nederlands elftal en het kampioenschap met Feyenoord. Vooral het staan op de Coolsingel heeft diepe indruk gemaakt. "Kippenvel. Wát een club. Wát een aanhang. ‘Wow, man’, denk je dan, ‘hier doe je het allemaal voor’."

Wieffer brak door bij het kleine broertje Excelsior, omdat hij daar vertrouwen kreeg van de trainer. Dat vertrouwen voelt hij ook bij Arne Slot. Die volgens hem tactisch en technisch zo sterk is, dat hij zeker bij Feyenoord wil blijven om nog meer van hem te leren. Hij verwacht nog veel meer van zichzelf dan de buitenwereld dat doet. "Ik móet beter, veel beter. Ik eis van mezelf dat ik dit seizoen elke wedstrijd een dikke voldoende haal."

Lees meer over
Lees ook