Realistische Timber kent kwaliteiten: 'Dat moet ik nog vaker laten zien

Realistische Timber kent kwaliteiten: 'Dat moet ik nog vaker laten zien

29 reacties 29
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt in betrekkelijke rust door de voorbereiding heen te vliegen. Met winstpartijen op Club Brugge en Benfica lijkt de ploeg van Arne Slot al vroeg klaar voor het nieuwe seizoen. De regerend landskampioen haalde liefst drie nieuwe middenvelders terwijl het vorig seizoen nog een record bedrag uitgaf voor Quinten Timber. 

Lentin Goodijk van Voetbal International vroeg de middenvelder van Feyenoord naar zijn eerste jaar in Rotterdam. In dat eerste jaar ging Timber van onbetwiste basisspeler vanwege blessures naar de reservebank. Ondertussen wist Mats Wieffer zoveel indruk te maken dat hij een oproep kreeg voor het Nederlands Elftal. "Mensen leggen snel die link met mij, omdat hij op mijn positie speelde, maar dat hoort erbij. ik was gewoon heel blij voor Mats en het team." Timber zegt daar geen moeite mee gehad te hebben en juist blij was voor het team.

Tijdens het EK van Jong Oranje was de middenvelder zelfs aanvoerder en mocht hij met het grote Oranje meetrainen toen de spelers van de Champions League finale nog niet waren aangesloten. De middenvelder droomt van de Premier League als beste competitie van de wereld, maar weet ook dat hij nog genoeg te verbeteren heeft bij Feyenoord. Dit seizoen wordt hij door Arne Slot steeds vaker op de nummer tien positie gebruikt en weet wat daar gevraagd wordt: "Echt beslissend zijn in goals, maar ook in passes en dribbels. Daar ben ik heel sterk in, maar dat moet ik nog vaker laten zien."

Lees ook