'Dat lijkt me op dit moment de gevaarlijkste spits van Nederland'

'Dat lijkt me op dit moment de gevaarlijkste spits van Nederland'

32 reacties 32
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het aankomende vrijdag op tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. In De Kuip zal mogelijk meer duidelijk worden over de sterkste ploeg aan de start van het seizoen. Heeft PSV een voorsprong omdat ze fysiek al klaar moeten zijn voor voorronde Champions League of staat Feyenoord voor door de vastigheden die er zijn? In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Rik Elfrink vooruit.

Volgens hem heeft PSV een fysieke voorsprong, maar is Feyenoord de favoriet. "Feyenoord bulkt van het zelfvertrouwen. Dat zie je aan alles en is ook terecht. Beide elftallen zijn een bepalende speler kwijt geraakt. Feyenoord zag Orkun Kökçü vertrekken, PSV zag Xavi Simons vertrekken. Ik denk dat het gemis van Simons bij PSV groter is dan Kökçü bij Feyenoord. Feyenoord haalde er met Zerrouki ook een uitstekende vervanger voor terug", aldus Elfrink. 

De PSV-watcher van het AD ziet dat er wat veranderd is in Eindhoven. Toch denkt hij nog steeds dat Feyenoord de favoriet is. "PSV durft weer wat meer of dat tegen Feyenoord een goede tactiek is moet vrijdag dan maar blijven. Maar Feyenoord is natuurlijk ook gewoon een ploeg die op de helft van de tegenstander wil spelen. Het is de vraag of PSV met deze verdediging daar goed mee om kunnen gaan. Of ze Gimenez goed kunnen verdedigen. Dat lijkt me op dit moment de gevaarlijkste spits van Nederland. Dat is een aardige testcase voor Ramalho", aldus Elfrink.

 

 

Lees meer over
Lees ook