Kaartenregen aanstaande: 'Misschien is dat wel nodig om het in te dammen'

Kaartenregen aanstaande: 'Misschien is dat wel nodig om het in te dammen'

45 reacties 45
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De KNVB gaat in navolging van de FA ook voor een hardere aanpak van spelers die klagen bij de scheidsrechter. Toch is een aanpassing van het regelement volgens directeur van de KNVB Jan de Jong niet nodig. Hij legt de verantwoordelijkheid bij de scheidsrechters.

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt De Jong uit dat wat er gebeurde tijdens de bekerfinale en de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax ook voor het bestuur van de bond niet wenselijk is. Het voetbal zou weer zuiverder moeten worden. Naast het belagen van de scheidsrechter, wordt er ook tegen duwen en trekken, met de hoofden tegen elkaar staan en trainers die in het veld komen harder opgetreden, dat allemaal in overleg met VVCS, Coaches betaald voetbal en scheidsrechters. "Als ik opsom wie zich hieraan gecommitteerd hebben, zou het mij verbazen als hierop niet gehandhaafd wordt", aldus De Jong.

De regels zullen niet worden aangepast, de scheidsrechters moeten zelf bepalen wanneer een reactie een emotie is of wanneer het te ver gaat. Gezien dat er harder opgetreden gaat worden, zal er dan geen kaartenregen volgen de eerste wedstrijden? "Misschien is dat wel nodig om het in te dammen."

Lees ook