Slot: 'In de eerste minuut beginnen we natuurlijk heel slecht, maar daarna hebben we wel heel veel de bal gehad'

45 reacties 45
Arne Slot zag Feyenoord zondagmiddag gelijk spelen tegen FC Utrecht. De Rotterdammers kwamen op een 1-0 achterstand, maar wisten uiteindelijk toch gelijk te maken door een doelpunt van Alireza Jahanbakhsh. De Rotterdammers begonnen niet goed, zag ook Slot. 'We bleven in toch het korte spel hangen, daar valt uiteindelijk ook de goal uit', zegt Slot tegen ESPN. '1-0 achter, in een uitverkocht stadion, met Bas Nijhuis als scheidsrechter is niet de meest ideale omstandigheid om de wedstrijd door te komen. In de eerste minuut beginnen we natuurlijk heel slecht, maar daarna hebben we wel heel veel de bal gehad.' Slot gaf na afloop aan dat hij zowel Igor Paixão als Javairo Dilrosun moest wisselen omdat ze allebei een tik hadden gekregen in de eerste helft. De wisselspelers vielen wel goed in. 'Dat heb ik ook proberen te verklaren, ondanks dat ik niet blij was met de eerste helft, hebben we wel constant goede opbouw gespeeld, moesten hun heel veel achter de bal aanlopen, en dat heeft niet geleid in de eerste helft tot kansen, maar leidt wel tot vermoeidheid. Ik denk dat zij veel op de grond lagen in de tweede helft om te zorgen dat er zo min mogelijk gespeeld werd, dat ze veel op adem konden komen.' Over eventuele versterkingen was Slot duidelijk. De trainer van Feyenoord benadrukte nog maar eens dat de Rotterdammers weliswaar bovenaan staat in de Eredivisie maar niet beschikt over veel financiële middelen. Toch geeft Slot aan dat er op de achtergrond gekeken wordt of het team versterkt kan worden. 'Maar dat moet wel mogelijk zijn.'