'Beide goals waren wel wat mazzel, maar dat heb je soms nodig'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord beleefde een bizarre avond in de Kuip. In zware omstandigheden speelden de Rotterdammers een moeilijke wedstrijd tegen Slavia Praag. Ook Harry van der Laan zag dat de Rotterdammers het moeilijk hadden. Hij praat erover met Bart Nolles van Radio Rijnmond. Van der Laan: 'Het waren zware omstandigheden. De tegenstander was taai, maar eigenlijk begon alles goed. Ze kwamen met 1-0 voor. Een mooie actie van Sinisterra.' De tweede goal was buitenspel, maar er was geen VAR. Het doelpunt kon niet worden teruggedraaid. 'Dat was de ommekeer in de wedstrijd, alles liep daarvoor eigenlijk goed.' De oud-Feyenoorder zag Feyenoord daarna struggelen met de situatie. De tweede helft was alles anders. 'Slavia kreeg wat meer vat op het spel. Feyenoord kon vanwege de omstandigheden net niet de druk geven zoals ze dat normaal doen.' Feyenoord kwamen 1-2 achter. 'De kracht van de Kuip kwam zoals zo vaak naar boven boven. Beide goals waren wel wat mazzel naar dat heb je nodig.' De analist vond de vrije trap van Kökçü een bunder van de doelman. Feyenoord leek de wedstrijd te gaan winnen. 'Dan krijg je hem in de allerlaatste minuut tegen, de bal werd slecht weggewerkt.' Hij vind dat de laatste goal niet weggegeven had mogen worden. 'Je speelt nog 30 seconden, dat mag nooit.' Van der Laan vond de keuze voor de spits raar 'Linssen had die rol van Dessers overgenomen. Dessers was de afgelopen weken beter. Hij kan de gaten ook dicht lopen. Het was een rare beslissing.' De analist denkt dat er nog van alles mogelijk is. 'Je moet niet achterkomen, maar als je een vroege goal maakt is alles mogelijk.'