Verweij: 'In de Klassieker moet je dat aanvoelen'

Bron: Telegraaf.nl
Feyenoor deed zichzelf wederom te kort in de Klassieker. Een penalty en een eigen doelpunt zorgden voor een eindstand van 0-2. Zo kon het gebeuren dat Ajax met slechts één schot op doel twee keer wist te scoren. In de Kick-off podcast van De Telegraaf bespreken Valentijn Driessen en Mike Verweij de wedstrijd. Verweij en Driessen waren niet onder de indruk van het niveau van de wedstrijd, maar vonden wel dat de Feyenoorders in de tweede helft de overhand leken te krijgen. "Ik vond Feyenoord fysiek wel goed ogen zij hebben zelfs zes wedstrijden meer gespeeld dan Ajax. Daar had je weinig spelers die om een wissel vroegen, die had je bij Ajax wel." Toch vond Verweij dat het bij slechts tien minuten bleef in de tweede helft dat Feyenoord beter leek te worden. De Ajax-watcher stoorde zich vooral mateloos aan het niveau van de arbitrage. "Wat mij ook behoorlijk irriteerde was Dennis Higler. Die hielp totaal niet mee. In de Klassieker moet je dat aanvoelen. Hij gaf zijn eerste twee gele kaarten veel te vroeg. En vanaf dat moment werd alles dood gefloten." Valentijn Driessen was het daar niet mee eens en vond vrijwel alle beslissingen van Higler wel correct. De klaagzang van Arne Slot en Jens Toornstra over de arbitrage voor de camera's van onder andere ESPN irriteerde de chef-sport van de Telegraaf dan ook.