'Er zijn veel Europese backs die dat niet is gelukt'

Bron: Nos.nl
Op 19 december speelde Feyenoord de Klassieker tegen Ajax. Voor de ploeg uit Rotterdam werd dat een uitermate frustrerende wedstrijd. De eindstand 0-2 deed geen recht aan het spelbeeld over 90 minuten. In verschillende media werd gesproken over het hemeltergende niveau van de wedstrijd. Zo ook in de NOS Voetbalpodcast van de NPO. Jeroen Elshoff was bij de wedstrijd en vond de ambiance zonder supporters een 'geen ene moer aan, het was afgrijselijk'. De commentator wijst het ontbreken van supporters ook aan als mede factor van het belabberde niveau van de wedstrijd. "Dit is gewoon niet hoe een Feyenoord-Ajax hoort te zijn." Volgens Arman Avsaroglu en Frank Snoeks was het een typische 0-0 wedstrijd. De club uit Amsterdam kreeg met 0-2 dan ook veel te veel in hun ogen. Jeroen Elshoff vond dat de ploeg van Arne Slot zich té veel had aangepast met name in de eerste helft. Hoewel vrijwel heel Nederland de slaande beweging van Antony bij Malacia een rode kaart vond, zegt Jeroen Elshoff dat een gele kaart ook wel te billijken was. Avsaroglu vond dat Antony later alsnog rood had moeten krijgen toen hij zijn directe tegenstander een rode kaart probeerde aan te smeren: "Hij doet dit veel te veel. Het is zo onsportief, zo vervelend. Het valt me dan ook tegen van Ten Hag dat hij het blijft opnemen voor hem." Volgens Elshoff was Tadic de beste speler van de wedstrijd, Avsaroglu vond juist een Feyenoorder goed spelen. "Ik zou Malacia ook noemen. Hij speelde Antony toch uit de wedstrijd dat is een prestatie. Er zijn veel Europese backs die dat niet is gelukt."