Kritiek op arbitrage: 'Makkelie had gewoon medelijden met Ajax'

Kritiek op arbitrage: 'Makkelie had gewoon medelijden met Ajax'

18 reacties 18
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord boekte een historische zege op aartsrivaal Ajax. Bij 6-0 stopte de teller tijdens de Klassieker. Het krachtsverschil was enorm, zo zag ook Mike Verweij van de Kick-off Podcast van de Telegraaf: "Ik heb toch wel met enige verbijstering zitten kijken. Je zou wel verwachten dat Ajax het moeilijk zou krijgen maar dit verschil was toch wel redelijk verbijsterend."

Pim Sedee vond dat Feyenoord nog mild was geweest met de uiteindelijke uitslag: "Het had zomaar 12-0 kunnen worden ook." Daar sluit Mike Verweij zich bij aan: "Ja zeker, als die 7-0 niet was afgekeurd dan denk ik dat ze ook wel tot minimaal de 10 waren gegaan." Valentijn Driessen vond het slap van Feyenoord om niet door te gaan na de 6-0: ""Ik vind dat je dat Slot ook wel kan verwijten want na de 6-0 ging Slot zoveel wisselen. Daarna konden ze niet doordrukken, dat kun je ze wel verwijten. Je zag dat Feyenoord in de slotfase daardoor niet de druk gaf en toen kreeg Ajax nog een kans ook met Rijkhoff."

Hoofdrol arbitrage

Jeroen Kapteijns zag de wedstrijd ook en vond dat de arbitrage een wel hele grote invloed had op de uiteindelijke uitslag: "Ik had wel de indruk dat Makkelie het ook zielig vond. Ik heb drie handsballen gezien, natuurlijk heb je dan de discussie over interpretatie. Maar als het er drie zijn, dan is het wel opvallend dat ze alledrie worden weggewapperd. Eén was wel erg overduidelijk en dat moment met Bergwijn was ook opvallend natuurlijk." Driessen sluit zich aan bij Kapteijns: "Dat is wel een aanklacht tegen die Rob Dieperink want die had dat als VAR gewoon moeten zien. En ik ben het wel eens met Jeroen want Makkelie had gewoon medelijden met Ajax. Alle kleine dingetjes waren allemaal in het voordeel van Ajax. Die heeft er echt aan meegeholpen dat het geen 10-0 is geworden."

Valentijn Driessen zag dat de spelers van de Rotterdammers zich opvallend goed presenteerden in de media: "Ik vond de Feyenoorders heel realistisch achteraf. Als je net gelijk gespeeld hebt tegen FC Volendam en dan zo kan spelen tegen Ajax dan moet je je echt even afvragen waar het onderweg mis is gegaan. En dat deden ze ook."  

Minteh en Paixão

De chefsport van de Telegraaf, Valentijn Driessen heeft wel nog een kritische noot op de hoofdrol die de buitenspelers opeisten in de Klassieker: "Iedereen heeft het na deze wedstrijd over Paixão en Minteh. Maar die gasten gaan echt alleen maar voor eigen succes. Daarom is het niet verwonderlijk dat Gimenez amper scoort. Met twee van zulke gasten die alleen maar met hun eigen carrière bezig zijn is het lastig scoren, al speelde Gimenez ook gewoon niet goed."

Lees ook